Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El feminisme, l’activisme a les xarxes i la sostenibilitat mediambiental, protagonistes aquesta primavera del cicle #Referències a El Born CCM

» Anastasia Kavada, Simona Levi, Tabi Joda, Alfons Pérez, Tithi Bhattacharya i Bel Olid centren els diàlegs del cicle #Referències, comissariat per Paula Kuffer 

» El cicle forma part del programa d’activitats de l’exposició Per una educació en llibertat. Barcelona i l’escola. 1908-1979 

El Born Centre de Cultura i Memòria celebra aquest mes de maig l’edició de primavera del cicle anual#Referències, l’espai de reflexió sobre el paper de la memòria en el món contemporani.

A través de tres diàlegs entre personalitats internacionals i figures referents de la ciutat, el cicle presenta un recorregut al voltant de tres grans temes que ocupen les agendes públiques avui: el feminisme, l’activisme a les xarxes i la sostenibilitat mediambiental, per tal de contribuir a la construcció d’una societat democràtica, crítica i compromesa.  

Així, el primer diàleg serà el dia 6 de maig entre Anastasia Kavada i Simona Levi, que exploraran les possibilitats de la transformació social des dels mitjans digitals, les seves amenaces i potencialitats per a les pràctiques democràtiques i els processos d’organització, mobilització i decisió col·lectius.

Una setmana més tard, el 13 de maig, serà el torn de Tabi Joda i Alfons Pérez, que parlaran de la necessitat de construir una relació harmònica amb l’entorn i la resta d’éssers vius del planeta per fugir de la catàstrofe ecològica.

El 20 de maig tancaran el cicle Tithi Bhattacharya i Bel Olid per abordar les pedagogies que han guiat la lluita del feminisme i com aquest moviment s’ha convertit, a escala mundial, en una de les enunciacions polítiques més influents i aglutinadores dels últims anys, desencadenant altres lluites per la universalització de drets fonamentals com la sanitat i l’educació.

Les tres cites compten amb persones com Simona Levi, que el 2017 va ser escollida per la revista Rolling Stone com una de les 25 persones del món que està donant forma al futur, Tabi Joda, guardonat en diverses ocasions per la seva tasca agroforestal i en defensa de la naturalesa, o Tithi Bhattacharya, una de les organitzadores de la vaga internacional de dones del 8 de març de 2017.

Sota el títol Pedagogies contemporànies , el cicle posa al centre del debat contemporani la importància de la pedagogia ciutadana en la construcció d’un present plenament democràtic, reivindica la intervenció crítica i transformadora a les xarxes socials, i la necessitat d’una educació basada en els valors del feminisme i l’ecologisme . De la memòria i la presència en l’actualitat de les lluites, els reptes i les fites d’aquests moviments en depèn la possibilitat i la qualitat de la nostra vida en comú.

El cicle forma part del programa d’activitats de l’exposició Per una educació en llibertat. Barcelona i l’escola. 1908-1979 , que es pot visitar actualment a El Born CCM i té el calendari següent:

Accés gratuït amb reserva prèvia. També en directe al canal de Youtube d’El Born CCM. Activitat en català i anglès amb servei de traducció simultània.

Atenció mitjans: per assistir a alguna de les sessions o a conversar amb les persones participants, cal comunicar-ho a:  comunicacioelbornccm@bcn.cat

 

Imatge gràfica

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.