Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Pregó de Sant Jordi 2021

Aquesta tarda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit el Pregó de Sant Jordi, enguany a càrrec de l’escriptora Irene Vallejo.

L’autora ha conversat amb el periodista Xavi Ayén sobre el conjunt de la seva obra i el paper que la lectura i les biblioteques han tingut a la seva vida.

Irene Vallejo, nascuda a Saragossa el 1979 i llicenciada en Filologia Clàssica, va obtenir el doctorat europeu per les universitats de Saragossa i Florència. Des de la infantesa es va sentir fascinada per les llegendes de Grècia, Roma i el món mediterrani. Actualment duu a terme una intensa tasca de divulgació del món clàssic impartint conferències i a través de les seves col·laboracions habituals als diaris Heraldo de Aragón i El País. També celebra des de 2015 freqüents col·loquis amb estudiants a escoles i instituts de tot l’Estat espanyol, participa en activitats de promoció de la cultura i col·labora amb el projecte Believe in art, que introdueix l’art i la literatura als hospitals infantils.

 El seu darrer llibre, “L’infinit dins d’un jonc. La invenció dels llibres al món antic” (2019), guardonat amb el Premi d’assaig 2020, s’ha traduït a trenta idiomes.

El Pregó de la lectura està organitzat per les Biblioteques de Barcelona amb motiu de la diada de Sant Jordi.

Vídeo pregó 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.