Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Ada Colau presideix el pregó de Sant Jordi de l’escriptora Irene Vallejo

Demà dijous 22 d’abril, a les 18 hores, al Saló de Cent de l’Ajuntament,  l’alcaldessa de Barcelona,  Ada Colau, presidirà el Pregó de Sant Jordi, enguany a càrrec de l’escriptora Irene Vallejo, que conversarà amb el periodista  Xavi Ayén sobre el conjunt de la seva obra i el paper que la lectura i les biblioteques han tingut a la seva vida. El Pregó de la lectura està organitzat per les Biblioteques de Barcelona amb motiu de la diada de Sant Jordi.

Irene Vallejo, nascuda a Saragossa el 1979 i llicenciada en Filologia Clàssica, va obtenir el doctorat europeu per les universitats de Saragossa i Florència. Des de la infantesa es va sentir fascinada per les llegendes de Grècia, Roma i el món mediterrani. Actualment duu a terme una intensa tasca de divulgació del món clàssic impartint conferències i a través de les seves col·laboracions habituals als diaris Heraldo de Aragón i El País. També celebra des de 2015 freqüents col·loquis amb estudiants a escoles i instituts de tot l’Estat espanyol, participa en activitats de promoció de la cultura i col·labora amb el projecte Believe in art, que introdueix l’art i la literatura als hospitals infantils.

El seu darrer llibre,  L’infinit dins d’un jonc. La invenció dels llibres al món antic (2019), guardonat amb el Premi d’assaig 2020, s’ha traduït a trenta idiomes. Des del seu llançament, L’infinit dins d’un jonc va conquerir unànimement lectors i crítica, s’ha traduït a trenta idiomes i ha assolit guardons prestigiosos com ara el Premi Nacional d’Assaig 2020. De la seva obra literària destaquen també les novel·les  La luz sepultada (2011) i  El silbido del arquero (2015), les antologies periodístiques   Alguien habló de nosotros (2017) i  El futuro recordado (2020), els llibres infantils  El inventor de viajes (2014) i  La leyenda de las mareas mansas (2015) i l’assaig breu  Manifiesto por la lectura (2020).

L’escriptora se suma a la llista de pregoneres i pregoners que des del 2003 han protagonitzat aquest acte honorífic a la ciutat de Barcelona, com ara  Quino,  José Saramago,  Martí de Riquer,  Emili Teixidor,  Antonio Tabucchi,  Alessandro Baricco,  Bernardo Atxaga,  José Luis Sampedro,  Josep Maria Castellet,  Raimon,  Albert Sánchez Piñol,  Donna Leon, John Banville,  Claudio Magris,  Yasmina Reza,  Almudena Grandes i   Mia Couto.

ATENCIÓ MITJANS 
Per assistir a l’acte cal confirmar assistència enviant mail a: premsaicub@bcn.cat . Aforament limitat a sis periodistes.

El pregó es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de l’Ajuntament de Barcelona, i a través de les xarxes socials de les Biblioteques de Barcelona.

Pregó en directe

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.