Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Les Àgores de la Rambla es posen en marxa amb l’inici de la programació de l’espai infantil

L’Ajuntament de Barcelona continua avançant amb el desplegament de l’estratègia cultural de la RamblaDemà, dimecres 21 d’abrils’inicia la programació de l’Àgora Infantil impulsada per laBiblioteca Andreu Nin i la Línia cultural Rambles. Aquesta iniciativa permetrà gaudir de manera segura d’espectacles infantils i familiars al mateix cor de la Rambla, al Pla del Teatre.

En aquesta primera edició la programació tindrà lloc de manera quinzenal, els dimecres, fins al mes d’agost. Els espectacles seran sempre amb aforament limitat i caldrà reserva prèvia a través de la Biblioteca Andreu Nin, ja sigui per via telefònica al 933437369 o per email a b.barcelona.an@diba.cat.

La programació prevista és la següent:

  • 21 d’abril, a les 17:30 hores: “El tresor pirata” de la companyia Marionetes Nòmades (titelles de fil).
  • 5 de maig, a les 17:30 hores: “Les aventures del follet Oriol dibuixades en viu” de Núria Clemares Roca.
  • 19 de maig, a les 17:30 hores: “Las Cossa Nostra” de la companyia Amelia i Kiki (circ, malabars, acrobàcies).
  • 2 de juny, a les 17:30 hores: “Històries improvisades” de la companyia ImproBarcelona.
  • 16 de juny, a les 17:30 hores: “Contes a la butxaca” a càrrec de la companyia Genovesa Narratives Teatrals (narració i teatre d’objectes).
  • 7 de juliol, a les 12:00 hores: “El senyor borra a la biblioteca” a càrrec de l’Elena Mesa – Micro Troupe
  • 21 de juliol, a les 12:00 hores: “Tot sol… i núvol” de la companyia Le Puant (clown i teatre físic).
  • Data per determinar: “Els cul d’olla” de la companyia Jordina Bosca (narració oral).

Aquesta iniciativa forma part de l’ estratègia cultural de la Rambla que té com a principal objectiu recuperar els usos d’aquest espai per al teixit veïnal i per al conjunt de la ciutadania de Barcelona. En un context post-crisi sanitària es vol potenciar i situar la Rambla com a epicentre cultural i comunitari de la recuperació de l’espai públic de manera segura, demostrant l’excepcionalitat quotidiana que l’ha caracteritzada sempre. Una estratègia cultural que té com a principal objectiu el reconnectar la Rambla amb el veïnat de la ciutat. L’activitat cultural es desenvoluparà incorporant les entitats, institucions i comunitats que la conformen.

L’estratègia cultural està liderada per l’ Institut de CulturaDistricte de Ciutat Vella i Foment de Ciutat i concep el passeig com a un equipament cultural a sostre descobert on es despleguen accions com la ja presentada Radio Rambles, un espai readiofònic per a les entitats i institucions ubicat a dins d’un quiosc de floristes en desús, o les diferents Àgores com la infantil, musical o de debats, tot treballant amb les entitats i institucions culturals existents per a potenciar La Rambla com a eix important cultural de la ciutat.


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.