Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El poeta Manel Ollé, guardonat amb el premi Jocs Florals de Barcelona 2021

El lliurament del premi tindrà lloc el proper 10 de maig en el marc del festival Barcelona Poesia 

El poeta Manel Ollé (Barcelona, 1962) és el guanyador del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2021, amb el llibre de poemes Un grapat de pedres d’aigua. En aquesta edició s’han presentat 109 obres. El premi es lliurarà el proper 10 de maig en el marc del festival Barcelona Poesia. Els mantenidors del premi han estat Antoni Clapés FlaquéMaria Josep Escrivà VidalMireia Calafell ObiolEster Andorrà Culubret i Xènia Dyakonova. El poemari es publicarà dins de la col·lecció “alabatre” de LaBreu Edicions.

Manel Ollé (Barcelona, 1962) és professor d’estudis xinesos a la UPF i d’escriptura literària a l’Escola Bloom.

Ha publicat els llibres de poesia De bandera Liberiana (Columna, 1994), Mirall negre (Proa, 2002) i Bratislava o Bucarest (Edicions 62, 2014). Ha publicat l’antologia Combats singulars: antologia del conte català contemporani (Quaderns Crema, 2007).

Escriu sobre llibres a L’Avenç i La Lectora. Ha traduït L’obra mestra desconeguda d’Honoré de Balzac (Quaderns Crema, 1997), El sentit de la literatura, de Gao Xingjian (Empúries, 2004), Contes estranys del pavelló dels lleures, de Pu Songling (Quaderns Crema, 2001) i Pedra i pinzell. Antologia de la poesia clàssica xinesa (Alpha, 2012).

Ha publicat també assajos sobre història xinesa com La Xina que arriba (Eumo, 2010).

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.