Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona dedica una placa al poeta Jaime Gil de Biedma

El proper dimecres14 d’abril, a les 10.30 hores, tindrà lloc la descoberta d’una placa literària per retre homenatge al poeta Jaime Gil de Biedma al carrer Pérez Cabrero, 6, del districte de Sarrià Sant Gervasi, davant la casa on va viure. L’acte comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats el regidor de Sarrià-Sant Gervasi, Albert Batlle i la neboda del poeta,  Inés García Albí, en representació de la família Gil de Biedma.

Jaime Gil de Biedma (Barcelona 1929 – 1990) és un dels principals poetes en llengua castellana del segle XX. La seva obra, amb un marcat caràcter autobiogràfic, el va convertir en l’autor més emblemàtic i llegit de l’anomenada Generació dels 50. L’amor, el pas dels temps i la memòria són la columna vertebral d’una producció literària que inclou també l’assaig i la crítica, amb títols com Las personas del verbo (poesia), Al pie de la letra (assaig) i el dietari Retrato del artista en 1956 .

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.