Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Ràdio Rambles inicia la seva programació

IMG_8433Antònia Folguera i Bruno Sokolowicz han estat els presentadors del primer programa d’aquesta iniciativa que s’emmarca en l’estratègia cultural per a la transformació de la Rambla

El regidor del districte de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, i el delegat de Drets Culturals de l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Granados, han estat els primers entrevistats en aquest espai radiofònic que opera des d’un antic quiosc de flors de l’emblemàtic passeig

Avui dijous 25 de març ha començat a emetre Ràdio Rambles, l’espai radiofònic que l’Ajuntament de Barcelona ha creat a les Rambles i que emet des d’un antic quiosc de flors reconvertit. Aquesta iniciativa S’incorpora com a segon node físic de la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona, un projecte de Cultura Viva del consistori en col·laboració amb la comunitat guifi.net i l’Associació eXO

L’objectiu de Ràdio Rambles és donar veu als veïns i veïnes de Les Rambles i difondre els esdeveniments, conèixer les entitats, institucions i comunitats que hi estan vinculades amb la mirada posada en recuperar aquest emblemàtic passeig també per l’ús ciutadà.

A més, donarà veu a programes propis de la Línia Cultural del projecte de Transformació de la Rambla, però també a programes d’entitats, col·lectius i Institucions que es presentin a la convocatòria pública que s’ha obert fins al 27 d’abril. L’objectiu per tant es que Radio Rambles s’incorpori per part del veïnat, entitats i institucions de l’univers Rambla com a una infraestructura a fer-se seva per a poder realitzar els seus programes de radio.

4-scaled 5-scaled

Es poden consultar les bases a https://xrcb.cat/ca/radio/radio-rambles/. Aquest espai radiofònic es podrà sentir des del nou web de Les Rambles a partir de juny. Fins aleshores, els podcasts s’aniran penjant al web de la Xarxa de Ràdios Comunitàries (https://xrcb.cat/ca/radio/radio-rambles/).

El programa que ha inaugurat Ràdio Rambles es el Magazine Cultural Rambles que ha tingut lloc aquesta tarda de 17:30 a 19:30 hores conduit per l’Antònia Folguera i Bruno Sokolowicz i que ha comptat amb la participació del regidor del districte de Ciutat Vella, Jordi Rabassa; i el delegat de Drets Culturals de l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Granados.

També s’ha pogut sentir la veu del veïnat, s’ha fet un homenatge a les floristes de la Rambla, han participat institucions culturals com el Gran Teatre del Liceu i s’ha fet agenda d’esdeveniments que tindran lloc a l’entorn. El programa aposta pel directe des del quiosc de floristes, no només amb les entrevistes sinó també amb la música, convidant a cada Magazine Cultural a diferents artistes que complementen la banda sonora pròpia de la Rambla amb la seva música. Aquest Magazine Cultural Rambles tindrà una periodicitat mensual, els darrers dissabtes de cada mes a l’hora del vermut.

Aquesta iniciativa forma part de l’estratègia cultural de la Rambla que té com a principal objectiu recuperar els usos d’aquest espai per al teixit veïnal i per al conjunt de la ciutadania de Barcelona. En un context post-crisi sanitària es vol potenciar i situar la Rambla com a epicentre cultural i comunitari de la recuperació de l’espai públic de manera segura, demostrant l’excepcionalitat quotidiana que l’ha caracteritzada sempre. Una estratègia cultural que té com a principal objectiu el reconnectar la Rambla amb el veïnat de la ciutat. L’activitat cultural es desenvoluparà incorporant les entitats, institucions i comunitats que la conformen.

Escolta el podcast al web de la Xarxa de Ràdio Comunitàries 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.