Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Irene Vallejo, Pregonera de la Lectura 2021

 

El proper dijous 22 d’abril a les 18 hores l’escriptora saragossana Irene Vallejo conversarà al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona amb el periodista Xavi Ayén sobre el conjunt de la seva obra i el paper que la lectura i les biblioteques han tingut a la seva vida  

El seu darrer llibre, L’infinit dins d’un jonc. La invenció dels llibres al món antic (2019), guardonat amb el Premi d’assaig 2020, s’ha traduït a trenta idiomes. Actualment, Irene Vallejo duu a terme una intensa tasca de divulgació del món clàssic impartint conferències i col·laborant en mitjans de comunicació

El 22 d’abril a les 18 hores l’escriptora Irene Vallejo serà l’encarregada de llegir el Pregó de la Lectura 2021, organitzat per les Biblioteques de Barcelona amb motiu de la diada de Sant Jordi. Nascuda a Saragossa el 1979 i llicenciada en Filologia Clàssica, va obtenir el doctorat europeu per les universitats de Saragossa i Florència. Des de la infantesa es va sentir fascinada per les llegendes de Grècia, Roma i el món mediterrani. Actualment duu a terme una intensa tasca de divulgació del món clàssic impartint conferències i a través de les seves col·laboracions habituals als diaris Heraldo de Aragón i El País. També celebra des de 2015 freqüents col·loquis amb estudiants a escoles i instituts de tot l’Estat espanyol, participa en activitats de promoció de la cultura i col·labora amb el projecte Believe in art, que introdueix l’art i la literatura als hospitals infantils.

Des del seu llançament el 2019, L’infinit dins d’un jonc va conquerir unànimement lectors i crítica, s’ha traduït a trenta idiomes i ha assolit guardons prestigiosos com ara el Premi Nacional d’Assaig 2020. De la seva obra literària destaquen també les novel·les La luz sepultada (2011) i El silbido del arquero (2015), les antologies periodístiques  Alguien habló de nosotros (2017) i El futuro recordado (2020), els llibres infantils El inventor de viajes (2014) i La leyenda de las mareas mansas (2015) i l’assaig breu Manifiesto por la lectura (2020).

Irene Vallejo conversarà amb el periodista Xavi Ayén al Saló de Cent  

Irene Vallejo conversarà amb el periodista Xavi Ayén al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona sobre el conjunt de la seva obra i el paper que la lectura i les biblioteques han tingut a la seva vida. El pregó es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de l’Ajuntament de Barcelona i de les xarxes socials de les Biblioteques de Barcelona.

L’escriptora se suma a la llista de pregoneres i pregoners que des del 2003 han protagonitzat aquest acte honorífic a la ciutat de Barcelona, com ara Quino, José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luis Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol, Donna Leon, John Banville, Claudio Magris, Yasmina Reza, Almudena Grandes i  Mia Couto.  

 

Nota de premsa i material gràfic

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.