Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona celebrarà la segona edició de la Biennal Ciutat i Ciència entre el 8 i el 13 de juny

L’esdeveniment, que es trasllada al mes de juny per facilitar la participació de la ciutadania amb activitats a l’aire lliure, integrarà la Festa de la Ciència que aquest any arriba a la 14a edició

Els límits del coneixement serà l’eix sobre el qual giraran més d’un centenar d’activitats programades en diferents formats i adaptades a la pandèmia

 

La segona edició de la Biennal Ciutat i Ciència s’ha mogut en el calendari per tal d’afavorir la participació de la ciutadania a les activitats, moltes de les quals seran a l’aire lliure. La primera edició es va fer a l’hivern, i la segona se celebrarà a finals d’aquesta primavera en diferents punts de la ciutat de Barcelona. L’Ajuntament, que organitza aquest esdeveniment col·lectiu amb la participació d’universitats, centres de recerca, entitats i agents científics, culturals i educatius, aposta per un format mixt en part telemàtic, però en gran part també presencial, sempre i quan l’evolució de la pandèmia ho permeti.

Les dates per a la propera edició s’han fixat en la segona setmana de juny: en concret entre els dies 8 i 13 de juny. Seran sis dies intensos de programació que inclouran la 14a edició de la Festa de la Ciència, el diumenge 13 de juny. Es programaran debats, taules rodones, conferències, converses, espectacles, instal·lacions i exposicions, sessions de cinema, per reflexionar i debatre sobre els límits del coneixement, però sobretot per treure la ciència entesa en el sentit més ampli – la ciència com l’actitud de qüestionar-ho tot-, del seu pedestal, i per baixar-la al carrer. L’objectiu de la Biennal és obrir i acostar a la ciutadania alguns dels debats ètics i metodològics del món científic, alguns dels quals en temps de pandèmia esdevenen molt més propers a la vida quotidiana, ja que aquesta crisi sanitària ha transformat la relació de la societat amb la ciència.

Els temes que es posaran sobre la taula convidaran a reflexionar sobre el coneixement i a debatre sobre els seus límits des de diversos punts de vista: els avenços que estan marcant el futur, les implicacions ètiques d’aquests avenços, l’estret vincle de la ciència amb l’art, la sociologia i la política, la igualtat de gènere en el món científic, la igualtat de drets i d’oportunitats, o la sostenibilitat del planeta.

S’han programat més d’un centenar d’activitats diferents que es desenvoluparan al llarg d’aquests sis dies, i es preveu que hi participin prop de 200 ponents i convidats.

Els espais en els quals es realitzaran les activitats també seran diversos i prioritàriament a l’aire lliure: la plaça Joan Coromines, al barri del Raval; el pati interior del Parc de Recerca Biomèdica, a la Barceloneta; el Born Centre Cultural, o el front marítim en són alguns.

 

Nota de premsa i declaracions Joan Subirats

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.