Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Dansa Metropolitana celebra aquest diumenge la seva jornada de cloenda al MUHBA – Oliva Artés de Barcelona amb tres propostes del projecte Filatures

El proper diumenge, 21 de març a les 17 hores, tindrà lloc al MUHBA – Oliva Artés de Barcelona (c. d’Espronceda, 142-146) la cloenda de l’edició 2021 del Dansa Metropolitana, que se celebra des del 5 de març als municipis de Barcelona, Badalona, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Viladecans.

La jornada de cloenda posarà el focus en l’exhibició concentrada de diversos projectes del programa Filatures de suport a la creació local i que s’han pogut anar veient al llarg del festival en diversos espais. L’Oliva Artés, l’antiga fàbrica taller construïda l’any 1920 que es dedicava a la producció i reparació de maquinària i que ara és un espai laboratori del Museu d’Història de Barcelona al Poblenou, acollirà diumenge les següents tres propostes en dos passis diferents (17 i 18:45 hores):

  • Night-in-Gale de Cia Ana Borrosa. Una peça de dansa que parla de la feminitat, de la seva condició de marginalitat i de la seva relació amb la trama i amb els teixits, amb l’ocultació i la transparència. La relació de la dona amb els treballs manuals que fan i desfan i que no posseeixen valor productiu.
  • Unravel d’ Àngel Duran. Una peça inspirada en la figura de l’obrer tèxtil que, a partir dels testimonis dels treballadors de les filatures, qüestiona la dicotomia entre modernització i deshumanització i on s’hi exposa la fragilitat humana desteixint la memòria col·lectiva d’una generació.
  • Máquinas sagradas de Juan Carlos Lérida acompanyat pel cantaor Pirata. Una peça que pren la màquina com a element de creació i posa en relació el ritme d’aquesta amb el del cos a través del flamenc. Una investigació a partir de la trobada amb gremis, treballadors i col·lectius diversos.

 

Més propostes per gaudir aquests dies, abans de la cloenda

Al llarg d’aquesta setmana encara es podrà gaudir d’una gran diversitat d’espectacles. Per exemple, el Programa Cunningham del Ballet de Lorraine, i My body is coming forth by day d’ Oliver Dubois al Mercat de les Flors; Hidden de Lali Ayguadé al TNC; Antes que todos lo sepan de Paula Serrano a la Sala Hiroshima; Cry babies de The Followers Co. a l’ Antic TeatreNoves fornades de creadores del Conservatori Superior de Dansa, i Mulïer de Cia. Maduixa al SAT! Teatre; Y perdi mi centro de LaboratoriA, i Lo Flamenco dels Solistas del Ballet de Cristina Hoyos al Teatre Sagarra; Elkarrizketa Ilunak de Metamorphosis Dance al Centre Cultural Terrassa; L.E.V.E. de Siberia-Paloma Muñoz al Teatre-Auditori Sant Cugat; entre moltes altres propostes com les programades en espais no convencionals o les emmarcades dins el projecte Filatures com Sphera de Humanhood al Molí d’en Ribé de Santa Coloma.

Dansa Metropolitana és un projecte fet a partir de la col·laboració i la complicitat dels teatres i els programadors dels diferents municipis i amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

 

ATENCIÓ MITJANS : Per assistir-hi presencialment cal confirmar assistència a premsa_festivalsICUB@bcn.cat o al 670 66 34 55 (Sònia González).
NOTA DE TANCAMENT : El mateix diumenge s’enviarà una nota de premsa amb les xifres i valoració del tancament d’aquesta quarta edició.

Materials de premsa

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.