Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació de les exposicions de Nanni Balestrini, Anna Oswaldo Cruz i Jo Sol a La Virreina Centre de la Imatge

Divendres 19 de març, a les 11 hores, es presentaran a La Virreina Centre de la Imatge tres noves mostres: La violència il·lustrada, de Nanni Balestrini (Milà, 1935 – Roma, 2019); Persona, d’Anna Oswaldo Cruz (la Haia, 1965), i La nit incandescent. Viatge al fons del voler viure, de Jo Sol (Barcelona, 1968). Hi intervindran els artistes Anna Oswaldo CruzJo Sol i el comissari de les tres exposicions, Valentín Roma.

La violència il·lustrada presenta, per primera vegada a l’Estat espanyol, un recorregut exhaustiu sobre la trajectòria artística, política i editorial de Nanni Balestrini, un dels intel·lectuals més rellevants i més implicats en els processos de dissidència estètica i ideològica empresos a Itàlia a partir dels anys seixanta. Cal destacar la presència de nombrosos documents inèdits, procedents del seu arxiu personal.

Al principi dels anys noranta, Anna Oswaldo Cruz va fotografiar una sèrie d’escriptors, artistes i intel·lectuals que, vistos en perspectiva, configuraven un cert camp cultural barceloní. Dues dècades més tard, ha retratat un nou grup d’activistes, arquitectes, poetes i cineastes que, al costat de les fotografies dels noranta, documenten les transformacions de la nostra esfera pública.

La mostra de Jo Sol podria «llegir-se» com una presa insolent de la paraula, com abismar-se en allò que encara pot irrompre mitjançant les imatges. El cineasta Jo Sol (Barcelona, 1968), la fotògrafa i muntadora Afra Rigamonti (Milà, 1975) i el filòsof Santiago López Petit (Barcelona, 1950) exploren el desafiament que suposa el voler viure: com oposem, a l’imperatiu de la normalitat, la potència de les anomalies?

 

Confirmeu assistència a:
lcarbonellf@bcn.cat
Tel. 677441414 / 933161156

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.