Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Inauguració del Dansa Metropolitana 2021 al MNACTEC de Terrassa

El proper divendres, 5 de març a les 19.00 hores, tindrà lloc al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) de Terrassa (Rambla d’Ègara, 270, 08221 Terrassa) la inauguració de l’edició 2021 del Dansa Metropolitana, que se celebrarà del 5 al 21 de març als municipis de Barcelona, Badalona, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Viladecans.

L’acte inaugural, que anirà al voltant del projecte Filatures de suport a la creació local, presentarà dues peces curtes que parlen de la dona i de la mecanització en relació amb el món de les fàbriques tèxtils.

A partir de les 19.00 hores es podrà veure un fragment de l’espectacle Máquinas Sagradas de Juan Carlos Lérida, acompanyat pel cantaor Pirata; una peça que pren la màquina com a element de creació i posa en relació el ritme d’aquesta amb el del cos a través del flamenc. Tot seguit, i amb motiu del 8 de març, l’actriu terrassenca Teresa Sánchez portarà a escena un text escrit per la periodista especialitzada en dansa Bàrbara Raubert, que reivindica el paper i la importància de la dona en les fàbriques tèxtils catalanes. Aquesta lectura connectarà amb l’altra peça: el segon moviment de l’espectacle LUA d’Ancorae danza, una obra de la coreògrafa Andrea Jiménez (Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2019) on cinc ballarines de procedències, orígens i cossos diversos construiran una dansa d’engranatges i brodats envoltades per les màquines del museu. Un acte ritual i de fertilitat a través del cante flamenc en llengua gallega.

Dansa Metropolitana és un projecte fet a partir de la col·laboració i la complicitat dels teatres i els programadors dels diferents municipis i amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

ATENCIÓ MITJANS: Per assistir-hi presencialment cal confirmar assistència a premsa_festivalsICUB@bcn.cat o al 670 66 34 55 (Sònia González)

MATERIAL DE PREMSA aquí (dossier, fotografies, vídeos, graella de programació)

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.