Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
2.200 projectes es presenten a la convocatòria extraordinària de les Beques ‘Premis Barcelona 2020’  

En el segon trimestre de l’any es donaran a conèixer els 225 becats de la convocatòria que seran seleccionats a través de tres jurats pluridisciplinars. Les Beques ‘Premis Barcelona 2020’ són una mesura impulsada per l’Ajuntament que s‘emmarca en el tercer paquet de mesures per donar suport al teixit cultural i científic de la ciutat arran de la crisi sanitària   

Aquesta iniciativa se suma aquest 2021 a la convocatòria ordinària de subvencions, dotada amb més de 5 milions d’euros, i que té com a objectiu donar suport a la promoció d’activitat cultural de la ciutat i que enguany ha recollit també un total de 1.020 projectes   

L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), recollint una proposta del Consell de la Cultura de la ciutat, va decidir transformar els Premis Ciutat de Barcelona en la seva edició de 2020, per tal de reactivar un sector castigat fortament per la crisi sanitària. L’objectiu d’aquestes beques adreçades a creadors/es, artistes i investigadors/es és la de promoure iniciatives que contribueixin a mantenir el dinamisme i lideratge cultural, científic i educatiu de Barcelona a través de la innovació en cadascun d’aquests àmbits i reactivar el teixit cultural en el sentit més ampli.

Ahir es va tancar el termini de presentació de les sol·licituds per optar a la convocatòria de  les 225 Beques ‘Premis Barcelona 2020’ amb un balanç total de 2.200 projectes presentats a l’oferta. Joan Subirats, tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, ha posat de manifest que “aquest volum de sol·licituds visibilitza la riquesa i dinamisme del teixit cultural i científic de la ciutat, alhora que també palesa la necessitat per part de les administracions de disposar de mecanismes de suport efectius a la creació i a la innovació en cultura, educació i ciència ajudant així a situar i reforçar el paper de Barcelona com a referent en aquests àmbits. Aquestes beques són un primer pas per arribar a creadors que tenen més dificultats per incorporar-se a altres mecanismes de suport, complementant així altres vies de finançament ordinàries de projectes com són les subvencions”. Els premis estan dotats amb un pressupost d’1,6 milions d’euros repartits en tres àmbits, quatre línies i quinze modalitats diferents, amb ajuts previstos entre 6.000 i 10.000 euros. Aquesta iniciativa se suma aquest 2021 a la convocatòria ordinària de subvencions, dotada amb més de 5 milions d’euros, i que té com a objectiu donar suport a la promoció d’activitat cultural de la ciutat i que enguany ha recollit també un total de 1.020 projectes.

Un cop hagi acabat el procediment de valoració dels projectes per part dels tres jurats multidisciplinars es donarà a conèixer els finalistes. Atenent al gran volum de sol·licituds es preveu fer públic el llistat dels 225 guardonats al llarg del segon trimestre de l’any. Els jurats de les Beques ‘Premis Barcelona 2020’ han estat nomenats pel President de l’ICUB a proposta del Consell de la Cultura, per als premis de les línies de cultura; el Consell d’Educació de Barcelona i Consell de la Cultura, per als premis de la línia de cultura i educació; i el Consell Assessor Científic de Barcelona, per als premis de la línia de divulgació científica i art i ciència.

Les Beques ‘Premis Barcelona 2020’ és una iniciativa que s’emmarca en el tercer paquet de mesures presentat el passat mes d’octubre per donar suport al teixit cultural. L’impuls d’aquesta mesura ha suposat multiplicar per vuit el pressupost habitual dels premis Ciutat de Barcelona, dotats amb 200.000 euros anuals per a la seva execució. Des de l’inici de la pandèmia l’Ajuntament de Barcelona ha destinat un total de 9,7 milions d’euros per fer front a la situació creada en el sector cultural a través de 29 accions adreçades a pal·liar la crisi sanitària.

A través del web barcelona.cat/suportalacultura​ es podrà consultar la informació actualitzada sobre l’estat del procés en tot moment.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.