Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Torna el Carnaval de Barcelona en format virtual i amb activitats presencials per a grups reduïts als districtes

Barcelona es prepara per rebre el rei Tòtil i la reina Belluga en un espectacle ideat per Comediants i retransmès per les xarxes de Barcelona Cultura i Barcelona Cultura Popular.

Malgrat la situació actual, es manté el nombre d’activitats amb gairebé un centenar de propostes repartides per tots els districtes de la ciutat

Enguany, per la situació sanitària, no hi haurà rues als barris, que s’han reconvertit en concerts, exposicions, concursos i tallers als centres cívics, casals de barri i cases de la festa

ATENCIÓ A MITJANS: El rei Tòtil i la reina Belluga atendran els mitjans de comunicació el dissabte, 6 de febrer, a les 13 hores, al Palau de la Virreina. Cal confirmar l’assistència enviant un correu a gtalensm@bcn.cat 

 

Amb l’arribada del Carnaval, tornen el rei i la reina més irreverents. La ciutat es prepara, un any més, per rebre el rei Tòtil Tocatdelala i la reina Belluga. Però enguany, per causa de la situació sanitària actual, la reina Belluga està greument malalta de tristesa i el rei Tòtil se les haurà d’empescar per alegrar-la i fer-la riure. Aquest és l’argument de l’espectacle que, com els darrers anys, ha estat ideat per la companyia Comediants. La proposta es presentarà amb una sèrie de càpsules de vídeo que permetran anar seguint el fil de la història. Els vídeos es penjaran al llarg de la setmana de Carnaval a les xarxes socials de Barcelona Cultura i Barcelona Cultura Popular.

Com és tradició, el tret de sortida oficial a la festa serà el proper 11 de febrer, Dijous Gras, quan es podrà veure l’espectacle central del Carnaval de Barcelona 2021, titulat ‘K’arriba l’Arribo!’. La gravació inclourà música, ball i molta festa, a més del moment més esperat: la Taronjada. Abans, però des de dilluns dia 8 ja es podrà anar seguint la història a través de les xarxes de Barcelona Cultura i Cultura Popular. Finalment el 17 de febrer, Dimecres de Cendra, la festa es clourà amb un vídeo de comiat  del Carnaval que recollirà  la gresca i la disbauxa d’aquests dies frenètics.

El Carnaval als barris

En aquesta edició s’ha tornat a treballar un programa general amb totes les propostes del Carnaval a la ciutat. El recull d’activitats s’ha fet gràcies a la col·laboració d’entitats, associacions i equipaments dels barris que any rere any són els encarregats d’organitza-les. Malgrat la pandèmia, el nombre total d’esdeveniments es manté en poc menys d’un centenar, distribuïts per als deu districtes al llarg de la setmana de Carnestoltes. Aquesta xifra permet ser optimista ja que demostra que el teixit veïnal i associatiu segueix viu i amb ganes de fer festa.

En aquesta edició no hi haurà ni rues ni desfilades als carrers, que els organitzadors han treballat per substituir per concerts, exposicions, concursos i tallers als centres cívics, casals de barri i cases de la festa, que guanyen protagonisme. A més, moltes de les activitats s’han programat per poder seguir-se virtualment, en una celebració que vol omplir les cases de la ciutat. Tot i que la majoria de propostes són per a un públic familiar, la programació també inclou activitats pensades per a un públic jove i per a la gent gran.

 

Programa sencer i imatge gràfica

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.