Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
S’obre el concurs per a la direcció artística de La Capella

Els projectes que optin a la direcció es podran presentar fins al 17 de febrer

 

L’Institut de Cultura de Barcelona obre per primera vegada a concurs públic la direcció artística de La Capella, que Oriol Gual va dirigir des del 1990 fins a la seva jubilació, el passat mes de maig. L’espai expositiu, ubicat en el conjunt monumental de l’Hospital de la Santa Creu i de la Casa de la Convalescència, ha esdevingut un referent per a la creació d’art emergent a través del programa Barcelona Producció, que des del 2006 ha incentivat la producció en l’àmbit de les pràctiques artístiques contemporànies tot promovent la participació d’artistes, comissaris, crítics, investigadors i altres professionals centrats en l’art i la cultura contemporània a través d’una convocatòria oberta i una selecció de projectes efectuada per un jurat independent.

Un jurat proposat per l’Icub i el Consell de la Cultura de Barcelona

La comissió que valorarà qui ha de dirigir artísticament aquest equipament està format per: Oriol Gual Dalmau, cap del Servei d’exposicions i director de la Virreina i Capella (1990 – 1999) i director de La Capella (1999-2020); Anna Ramírez Galván, directora de Teixit cultural de l’Institut de Cultura de Barcelona; Lola Lasurt Bachs, artista visual i docent i Jordi Ferreiro Ouro, artista i educador, membres de la junta de la PAAC que actuen com una única veu i vot; Martina Millà Bernad, cap d’exposicions de la Fundació Joan Miró de Barcelona; Jordi Antas Barranco, comissari independent i mediador, i Clàudia Elies Oliveras, responsable del Programa d’Arts Visuals de Can Felipa. Formaran part de la comissió amb veu però sense vot: Marta Clari i Padrós, gerent de l’Àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona, i Mònica Mateos Guerrero, gerent de l’Institut de Cultura de Barcelona.

La Capella seguirà oferint suport a les necessitats econòmiques i de producció de la comunitat artística de Barcelona i la seva àrea d’influència, amb la voluntat d’acostar a tots els públics les línies discursives de l’art actual. La dimensió i singularització d’aquest projecte, fa imprescindible la tasca d’una direcció artística d’acord amb els paràmetres de qualitat i excel·lència que demana l’Icub i que tindrà una durada de quatre anys amb possibilitat de pròrroga d’un any.

Més informació sobre el concurs aquí

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.