Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
BCNegra s’endinsa en la Rambla, un dels espais més emblemàtics i literàriament magnètics de Barcelona

Claudia Piñeiro, Hideo Yokoyama & David Peace, Edurne Portela, Kiko Amat, Olga Merino, Domingo Villar, Juan Gómez Jurado, Lluis Llort, Marion Brunet, Víctor del Arbol, Rosa Ribas, Sergio del Molino, Toni Hill, Andreu Martín, Dov Alfons, Marta Sanz, Margarita Aritzeta, Joyce Carol Oates, Rodrigo Fresán, Lorenzo Silva, Boris Quercia, Marcelo Luján, Alicia Giménez Barlett, Abir Mukherjee, Jordi Cussà, Jordi Amat, Elia Barceló, Munir Hachemi o Sandrine Destombes, són alguns dels autors i autores que participaran a la 16a edició del Festival

En un any especialment difícil, BCNegra vol reivindicar el fet cultural com a element essencial per a la societat, recuperant un dels carrers més emblemàtics i literàriament magnètics de Barcelona, en especial per la novel·la negra: La Rambla, que hem batejat per uns dies com Rambla Negra

Del 21 al 31 de gener, BCNegra ofereix una programació efervescent, amb més de 160 participants: 119 autores i autors, 40 moderadors i 52 taules rodones. Tota la programació es retransmetrà en directe a través del web de BCNegra i Barcelona Cultura

Dilluns, 25 de gener, a les 17:00h, des del Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, tindrà lloc la cerimònia de lliurament del Premi Pepe Carvalho a la trajectòria de la reconeguda escriptora americana Joyce Carol Oates, en una connexió en directe amb l’autora

Com a cada edició, BCNegra recupera un autor, que enguany serà Fred Vargas; un llibre: La ciutat i la ciutat de China Miéville; i el personatge Laidlaw, que forma part de la narrativa del considerat pare del Tartan Noir, William McIlvanney

BCNegra recordarà el 100 aniversari del naixement de Patricia Highsmith amb una taula rodona molt especial dedicada a la seva figura i a la seva obra menys coneguda

betevé se suma enguany a BCNegra com a mitjà de comunicació col·laborador amb una programació especial que incorpora la retransmissió en directe del lliurament del premi Pepe Carvalho, recupera en diferit 5 taules d’autors i programa pel·lícules emblemàtiques del gènere negre

 

Imatge gràfica i dossier de premsa

 

El  dimecres 20 de gener, a les 12h, tindrà lloc al Tablao Flamenco Cordobés (La Rambla, 35) la roda de premsa de presentació del programa de la 16a edició del Festival BCNegra, que enguany centra la seva atenció en l’emblemàtic passeig de la Rambla. La presentació anirà a càrrec de  Joan Subirats, tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, i del comissari de BCNegra, Carlos Zanón. També tindrà lloc l’actuació de flamenc de Sara Barrero i Karime Amaya (baile), Tuto i El Tati (guitarra) i El Coco i Bocaillo (cante).

La roda de premsa es podrà seguir en directe a través del web de BCNegra i el de Barcelona Cultura.

 Roda de premsa

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.