Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
S’obre la convocatòria per renovar la direcció de la Virreina Centre de la Imatge 

Fins al proper 25 de gener del 2021 es poden presentar les candidatures per optar a la direcció del centre, un procés obert des del passat 23 de desembre

La Virreina Centre de la Imatge, una institució museogràfica pública i gratuïta dedicada a l’art contemporani a Barcelona, s’ha centrat en explorar els usos ideològics i estètics de les imatges en aquests darrers anys. Durant els últims quatre anys, Valentín Roma ha dirigit aquest espai expositiu ubicat a les Rambles tot consolidant un projecte al voltant de tres eixos principals: «Ciutat – Art, comunitats i plaça pública»; «Arxiu – Memòria visual de Barcelona», i «Imatge – Vers una definició del concepte imaginari». Quaranta-dues exposicions, divuit projectes d’investigació, dinou publicacions, i desenes de programes públics han nodrit una proposta artística que ha aconseguit interpel·lar el públic local fins al punt que, durant els darrers sis mesos del 2020, no només no ha perdut visitants sinó que, en comparació al mateix període del 2019, ha incrementat més d’un 32% les visites en plena crisi per la Covid-19.

Una comissió d’experts decidirà la futura direcció

La comissió que valorarà qui ha de dirigir aquest centre durant els quatre anys vinents està formada per: Montserrat Moliner, Plataforma d’Artistes Visuals de Catalunya; Manuel Segade, director del CA2M, Móstoles; Nuria Enguita, directora  de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM); Lis Costa Amiga, professora, creadora i gestora cultura, i Cloe Masotta Lijtmaer, professora, crítica cinematogràfica i programadora de cinema per a museus i centres culturals. Formaran part de la comissió amb veu però sense vot: Marta Clari i Padrós, gerent de l’Àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona, i Mònica Mateos Guerrero, gerent de l’Institut de Cultura de Barcelona.

L’objectiu de La Virreina Centre de la Imatge seguirà sent el desenvolupament d’un programa expositiu, de programes públics i de publicacions que explori la creació artística contemporània, que vetlli per la dimensió local i global, i que, a partir del treball en xarxa, construeixi comunitats vinculades als àmbits de treball dels diferents centres d’arts visuals del territori.

Més informació sobre el contingut del concurs:

https://contractaciopublica.gencat.cat/ecofin_pscp/AppJava/notice.pscp?reqCode=viewCn&idDoc=74256047&lawType=2

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.