Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Parc de la Màgia dels Reis al Fòrum tanca portes amb prop de 40.000 assistents

El projecte de la Màgia dels Reis al Fòrum, produït per l’institut de Cultura de Barcelona per substituir la tradicional cavalcada de reis en el context actual de crisi sanitària, tanca avui al migdia portes amb un balanç de 40.000 visitants i un absentisme poc rellevant i al voltant del 12%.

El tinent d’alcaldia de  Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, ha destacat que amb aquesta instal·lació “Hem fet compatible poder fer viure la màgia dels reis, amb una situació molt i molt complicada per la ciutat: s’ha garantit una circulació fluida, sense aglomeracions, amb distància, a l’aire lliure i amb molt poques cues”.

Joan Subirats ha assenyalat que el projecte s’ha fet a la mida d’una gran ciutat.: “Cap altre municipi  ha treballat a l’escala que Barcelona ho ha fet aquests dies , ja que han optat per oferir cavalcades estàtiques o campaments reials amb projectes més reduïts”.  Així mateix ha considerat que el resultat obtingut “ha estat el d’un  projecte ple de creativitat, tecnologia i sensibilitat i  100% barceloní.”

La ciutat de Barcelona ofereix cada any un espectacle de cavalcada molt arrelat,  fet que ha propiciat, segons Subirats,  la possibilitat de tirar endavant  “una instal·lació innovadora  amb un equip molt gran de gent que ha estat treballant durant setmanes per portar l’experiència al màxim nombre de persones possible”.

L’Ajuntament  ha impulsat un espectacle de creació original de Marta Almirall que podrà seguir-se  en directe per televisió aquest vespre, i que serà el que finalment portarà l’experiència de la cavalcada a tota la ciutat: “Hem convertit aquesta instal·lació en un immens plató de televisió per acollir un espectacle escènic fidel a la nostra millor tradició de dansa, circ i d’arts de carrer. Un espectacle que sorprendrà i que sens dubte tots volem que sigui irrepetible, en tots els sentits del terme”.

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.