Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Monestir de Pedralbes obre dissabte el seu tradicional Pessebre de Nadal

La mostra d’enguany se centra en la presentació de dos diorames de la vida de Jesús (la nativitat i el descans en la fugida a Egipte) il·lustrats amb figures de l’escultora Montserrat Ribes. El muntatge és a càrrec de l’Associació de Pessebristes de Barcelona

El mateix dissabte 12 de desembre el monestir ofereix una jornada de portes obertes de 10 a 17h. El pessebre es podrà visitar fins  al 2 de febrer del 2021

ATENCIÓ A PERIODISTES!
Divendres, dia 11, a partir de les 10 hores, els mitjans interessats podran visitar el pessebre.  Cal concertar l’assistència a comunicaciomonestirpedralbes@bcn.cat


Amb la col·laboració de l’ Associació de Pessebristes de Barcelona, el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes obre al públic el proper dissabte, dia 12 de desembre, el Pessebre de Nadal, i aquest mateix dia es celebra una jornada de portes obertes de 10 a 17 hores, que substitueix la tradicional inauguració i el posterior concert de nadales, que enguany han estat cancel·lats, atesa l’excepcionalitat sanitària provocada per la Covid-19.

Visites concertades

El pessebre és una de les exposicions del monestir i la seva visita està inclosa dins l’entrada general del monestir. És per això que tant pel que fa a la jornada de portes obertes com la resta de dies en que està exposat, recomanem la reserva prèvia de l’entrada a la pàgina web del centre.

Una tradició al Monestir de Pedralbes 

La realització del pessebre popular al monestir té una llarga tradició no només dins la clausura de la comunitat de clarisses -que recorden el fet atribuït a Sant Francesc de la visió i la plasmació plàstica d’un esdeveniment cabdal del Nadal, com és el naixement de Jesús-, sinó també a les dependències destinades a museu, on des de 1984, cada any s’instal·la un pessebre popular a les estances conegudes com lesProcures del monestir.

El Pessebre de Pedralbes es porta a terme en col·laboració amb l’Associació de Pessebristes de Barcelona i durant una època, l’aleshores Museu d’Arts, Industries i Tradicions Populars de Barcelonatambé hi va participar amb el muntatge de tres exposicions: Domènec Talarn (1812-1902), Martí Castells i Martí (1915-1995) i Els pessebres del Món , realitzades entre els anys 1997 i 1999.  Passats uns anys, el 2013, es va reprendre la col·laboració amb el Museu Etnològic de Barcelona -que engloba l’esmentat Museu d’Arts, Industries i Tradicions Populars de Barcelona-, aportant cada any figures de reconeguts autors:Bartomeu Marcé i Reixach, els germans Venanci, Agapit Vallmitjana i Barbany, i Montserrat Ribes, entre d’altres,  pel muntatge d’un diorama que acompanya i completa el tradicional Pessebre Popular.

Activitats al monestir

Del conjunt d’activitas de Nadal, aquest any el monestir manté el concert de Nadal: El Nadal barroc a Nàpols i Venècia, amb peces del barroc italià.

Podreu seguir les novetats sobre activitats a la pàgina web i les xarxes socials.

 

Imatge gràfica

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.