Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Els museus i els equipaments culturals municipals de Barcelona preparen un Nadal farcit d’activitats per a tots els públics

» Una agenda variada de tallers, visites i moltes altres activitats, que arrencaran aquest desembre quan s’avanci en el procés de reobertura, i que completaran les exposicions i els espais que ara mateix ja es poden visitar

Els museus i els equipaments culturals municipals de Barcelona preparen un Nadal molt especial, adaptat a l’excepcionalitat del moment actual però amb una gran diversitat de propostes, en bona part pensades per fer gaudir d’allò més el públic familiar, però també el públic adult.

Moltes d’aquestes instal·lacions ja permeten la visita individual dels espais i les exposicions però, en previsió que aviat es comenci a avançar en les fases de reobertura establertes per la Generalitat de Catalunya, ja treballen en noves propostes. Totes estaran adaptades a la normativa vigent i seguiran els protocols de seguretat i prevenció necessaris.

El Born Centre de Cultura i Memòria programarà diversos tallers i activitats infantils, com ara “Que pugi el teló”, el 23 de desembre; “El cometa de Nadal de 1704” l’endemà, dia 24; “Arqueòlegs al Born”, el dia 30, i “La ciutat de la xocolata” el darrer dia de l’any. Precisament, amb aquesta darrera temàtica i en el marc del Museu de la Xocolata, es preparen dos tallers més per als dies 22 i 29 de desembre: “Un Nadal de xocolata” i “Taller de neules i torrons”.

El Museu Etnològic i de Cultures del Món convidarà a descobrir, del 29 de desembre al 3 de gener, un divertit joc familiar japonès gràcies a l’activitat “Fukuwarai, riguem i atrapem la felicitat”. I abans, el 20 de desembre, s’hi ensenyarà “Estels i garlandes amb fibres vegetals” i, el 27 de desembre, boles de guarnir en l’activitat “Feltre en família”.

Actualment, al Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) podreu visitar l’exposició “Flashback”, situada a la Casa Padellàs de la plaça del Rei, o l’exposició “Interrogar Barcelona” al MUHBA Oliva Artés. Si les restriccions sanitàries afluixen,  s’han programat tot un seguit de visites guiades a diversos espais de la ciutat durant els dies previs de Nadal i de cara al mes de gener.

Altres propostes per a adults es poden seguir visitant a la Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona. Són les exposicions “To, llengua, boca, una retrospectiva de Wendelien van Oldenborgh”, coproduïda amb el CA2M Centro de Arte Dos de Mayo, i “Coses que les coses diuen”, comissariada per Latitudes, és a dir, Mariana Cánepa i Max Andrews.

El Museu del Disseny amplia la seva oferta amb la recent obertura de “Modernisme, cap a la  cultura del disseny”, que se suma a les altres quatre exposicions permanents, i de la mostra temporal “Emergència! Dissenys contra la COVID-19” que es podrà veure fins al 10 de gener.

A l’espai de creació emergent La Capella, fins al 10 de gener, es poden continuar visitant altres propostes per al públic adult, com l’exposició “Esdevenir immortal i després morir”, comissariada per Caterina Almirall, que aviat també incorporarà visites comentades.

L’Arxiu Històric de la Ciutat presenta, fins al proper mes d’abril, l’exposició semipermanent “Documents de la Barcelona històrica” i a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, també fins a l’abril, es pot veure “Un viatge fotogràfic. La construcció del Poble Espanyol”. Els dos arxius disposen, a més, de diverses exposicions virtuals als respectius webs.

Un altre espai que, de moment, es pot visitar individualment però que preveu recuperar les visites guiades quan sigui possible és el Castell de Montjuïc. I, pel que fa a La Virreina Centre de la Imatge, aquest espai exhibeix fins al febrer les exposicions “Dies d’ira. Comunisme llibertari, gitanos flamencs i realisme d’avantguarda”, amb obres d’Helios Gómez; “Pensament en bucle. Boris Groys”, “Projectes (1983-2020)”, de Manolo Laguillo, i “Puber”, de Tanit Plana.

En dues de les ubicacions on enguany es podran visitar els pessebres més tradicionals, el Museu Frederic Marès i el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, es preveu poder oferir noves activitats tant per al públic familiar com per al públic adult. Al refetor del monestir ja afinen els instruments per al Concert de Nadal del 17 de desembre: sota la direcció de Dani Espasa es podran degustar peces de Vivaldi, Caldara i Scarlatti. I, a l’acabada d’estrenar Sala de les Diversions del Museu Frederic Marès, es pot visitar l’exposició temporal “Vols pujar a les golfes del museu?”. En paral·lel, en aquest mateix museu es poden recórrer, fins al 14 de febrer, les dues mostres relacionades amb els actes de commemoració del centenari de la mort de Francesc Layret.

Mentrestant, la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona prepara una agenda variada de tallers i activitats de cuina, escultura o cinema japonès, entre altres, que es poden consultar en detall al seu web.

Tant el conjunt d’activitats programades pels museus i espais culturals de l’ICUB, com totes les activitats dels museus de la ciutat, es poden trobar al web de Nadal de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Imatge gràfica

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.