Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’Ajuntament de la ciutat acull la retrospectiva dels ‘10 anys de pessebres a la Plaça Sant Jaume’

Demà divendres 4 de desembre a les 10 hores el comissari de l’exposició, Enric Benavent, farà una visita guiada per premsa. Cal confirmar assistència a  premsaicub@bcn.cat 


Des del 4 de desembre i fins al 5 de gener, d’11 a 14 i, de 17 a 20 hores, es podrà visitar l’exposició “10 anys de pessebres a la Plaça de Sant Jaume” a l’interior del pati de l’Ajuntament amb accés gratuït sense reserva prèvia i control d’aforament. La mostra ha estat concebuda per la impossibilitat d’instal·lar el pessebre a la Plaça de Sant Jaume per raons sanitàries, i això ha permès fer una aturada i reflexionar al voltant de què ha significat el pessebre de Barcelona aquests darrers anys. Una instal·lació que fa deu anys que s’organitza l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i que amb anterioritat havia estat impulsada per l’Institut Municipal de Parcs i Jardins.

L’exposició “10 anys de pessebres a la Plaça de Sant Jaume” presenta un recorregut pels pessebres de la Plaça de Sant Jaume a partir d’alguns elements que s’han pogut recuperar de les obres exposades. El conjunt de la mostra és en si mateix un pessebre que s’articula al voltant de cinc de les figures principals: l’àngel, els reis, el naixement, els animals i el caganer. A l’exhibició podem veure la interpretació que s’ha fet de cadascuna d’aquestes cinc figures en els pessebres que s’han instal·lat a la Plaça de Sant Jaume al llarg d’aquests anys. A la mostra es vol posar en valor el que ha representat aquesta proposta de reinterpretació d’una de les tradicions més entranyables del Nadal.

Dossier exposició i imatge gràfica

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.