Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona, amfitriona de la biennal d’art europea Manifesta 2024

La candidatura presentada per Barcelona i deu municipis més de la regió metropolitana ha estat reconeguda pel consell de Manifesta i la ciutat serà l’amfitriona de l’edició de l’any 2024. La candidatura ofereix un ecosistema d’arts visuals i el teixit cultural públic i privat barceloní per impulsar els reptes l’esdeveniment.

Durant dos anys la biennal nòmada europea Manifesta proposarà un seguit d’activitats com ara estudis, discussions, publicacions i seminaris construir un procés de reflexió creativa sobre el canvi d’època i els efectes que té sobre els grans dilemes que es plantegen.

La culminació de la quinzena edició consistirà en un programa final de tres mesos a Barcelona i els municipis de l’àrea metropolitana que formen part de la candidatura: Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Badalona, Sabadell, Mataró, sant Cugat, Cornellà, el Prat de Llobregat, Granollers i Santa Coloma de Gramenet.

Manifesta, un projecte d’integració europea

Cada biennal Manifesta es caracteritza per investigar i reflexionar sobre el desenvolupament emergent de l’art i la cultura contemporanis, i inclou innovacions en pràctiques curatorials, mediació i educació i en la recerca del compromís del públic local, nacional i internacional amb nous aspectes i formes d’expressió artística.

El diàleg entre art i societat és el camí per generar noves experiències creatives que contribueixin a un canvi social i ambiental a Europa per mitjà de la cultura.

La primera biennal Manifesta es va celebrar l’any 1996 a Rotterdam com una iniciativa per acompanyar la integració europea després de la guerra freda. La plataforma itinerant ha passat també per ciutats com Donostia, Palerm, Marsella, Sant Petersburg o Zuric.

Comunicat de premsa de manifesta.org i imatge gràfica

Enllaç al vídeo de la roda de premsa

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.