Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Museu Frederic Marès presenta la renovació de la Sala de les diversions

La Sala de les diversions, situada a la tercera planta del Museu, és un referent de l’oci i les diversions de la Barcelona del segle XIX i principis del XX

L’actualització museogràfica ha estat centrada en l’adequació de l’espai i millora de l’accessibilitat, la nova il·luminació i la recuperació de la col·lecció d’autòmats

Els objectes exposats a la sala despertaran els records i emocions dels visitants, que viuran una experiència singular

El 28 de novembre de 2020 s’obre de nou al públic la Sala de les diversions del Museu Frederic Marès, un espai referent del món de l’oci i la diversió antics a Barcelona, visitable en el seu emplaçament actual des de 1981. Amb aquesta reobertura, recuperem i actualitzem un espai museístic de la ciutat; un patrimoni que de ben segur captivarà el públic de totes les edats i evocarà el passat a través de les emocions i la curiositat que desperten els objectes exposats.

La Sala de les diversions és la darrera del Gabinet del col·leccionista, l’única situada a la tercera planta de l’edifici i, per tant, la sala amb la que el visitant posa punt i final al seu recorregut pel Museu. El títol de la nova presentació ja ens deixa entreveure la seva situació, alhora que ens transporta a aquell espai de les cases i edificis antics on sovint es guardaven els objectes en desús: ‘Vols pujar a les golfes del Museu?’ Sota aquest lema, objectes i andròmines entranyables, abandonats i oblidats que pertanyien als nostres avantpassats ara cobren vida a través de la nostra mirada actual i a partir d’una posada en escena adequada.

Les diferents intervencions i millores de les condicions expositives que s’han portat a terme en altres sales del Gabinet del col·leccionista s’han realitzat respectant l’estret lligam entre les peces i el seu marc expositiu, és a dir, entre el contingut i el continent, que conforma una museografia molt personal ideada per Frederic Marès.

Partint d’aquesta premissa, es pretén que la Sala de les diversions passi a formar part de l’imaginari de tots els qui s’apropin a visitar el Museu, fent que la visita esdevingui una vivència única i diferent que perduri en la memòria. La nova museografia de la sala, pensada per potenciar una lectura emocional de les col·leccions, arribarà directa al cor dels visitants i generarà en ells un impacte basat en els records i els sentiments que aquests susciten.

 

Dossier de premsa i imatge gràfica

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.