Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Dissabte obre el pessebre tradicional del Museu Marès que enguany reflexiona sobre les migracions

La instal·lació es podrà visitar amb reserva prèvia entre el 28 de novembre i el 2 de febrer de 2021

El muntatge representa una vila costanera i reflexiona sobre l’actualitat del moviment migratori

Paral·lelament, s’ha organitzat la tradicional cantada de nadales, que es farà al pla de la Seu el diumenge 20 de desembre

Enguany, l’Associació de Pessebristes de Barcelona torna a encarregar-se de bastir el pessebre tradicional de la ciutat al pati del Museu Frederic Marès, una obra monumental que s’ha gestat en plena pandèmia, amb la participació de nombroses mans especialitzades. Es va començar a idear l’abril, enmig del confinament.

El muntatge evoca el paisatge d’una vila costanera de la Mediterrània i crea paral·lelismes amb les migracions actuals i les de fa dos mil anys. L’ escenificació vol acostar les dues ribes de la Mediterrània, amb Tossa de Mar i Palestina unides per l’aigua. Un viatge des d’un poble iber i romà de casa nostra fins a l’indret on va néixer Jesús.

Pessebre marítim , singular i amb cita prèvia

De pessebres marítims, n’hi ha pocs i això fa que l’obra esdevingui més espectacular. A la mar, hi veiem el dinamisme de la vida, un moviment constant que aboca a la reflexió i esdevé un crit d’esperança. Aquesta vegada no hi ha cova ni portal. El Naixement és al ras, sense ningú que l’hagi acollit, per fer una crida a la humanitat de l’espectador. També hi ha molts més detalls per a observar, com les àmfores de vi desades arran de mar, un dels aliments sagrats de la Mediterrània.

El Pessebre Tradicional de Barcelona es podrà visitar a partir del 28 de novembre i fins al 2 de febrer de l’any vinent, festivitat de la Candelera. Per veure’l caldrà reservar entrada prèviament –perquè s’hi limitarà la capacitat– i complir la normativa sanitària establerta en cada moment. L’enllaç per a fer la reserva és: http://www.bcn.cat/cultura/reserves_MuseuFredericMares/

Activitats paral·leles

Com els darrers anys, s’han organitzat activitats paral·leles. Destaquen les cantades de nadales el diumenge 20 de desembre. Entre les 11 i les 14 hores hi actuaran diverses corals infantils coordinades pel Secretariat de Corals Infantils de Catalunya i a les 16 hores hi haurà una cantada a càrrec de la Coral Sant Jordi. Per adequar-se a les mesures sanitàries vigents, les cantades es faran al pla de la Seu, on ja el dissabte 12 de desembre es durà a terme la Diada de les Tradicions i Costums Nadalencs.

A més, en aquestes dates podrem veure moltes més activitats de cultura popular nadalenques: pessebres, pessebres vivents, cantades de nadales, cants de la Sibil·la i representacions dels Pastorets, per exemple. A partir del 26 de novembre es podrà consultar el programa complet a la web de Cultura Popular de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Nota de premsa i imatge gràfica

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.