Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’exposició “Emergència! Dissenys contra la COVID-19” recull diverses solucions sorgides del món del disseny per fer front a la pandèmia

La mostra, d’accés gratuït, es podrà veure durant la Barcelona Design Week i fins el 10 de gener de 2021 al Museu del Disseny

Un recull de 55 projectes tan públics com privats vol mostrar al públic com el disseny ha estat útil i necessari en aquesta crisi sanitària

El Museu del Disseny estrena l’exposició “Emergència! Dissenys contra la COVID-19” que presenta una selecció de 55 iniciatives que, des del món del disseny, han donat una resposta ràpida a la crisi sanitària causada per la pandèmia de la COVID-19, que es podrà visitar fins al 10 de gener del 2021.

La majoria dels dissenys que es presenten han nascut a principis d’aquest 2020, quan hi va haver una necessitat urgent per salvar vides i protegir les persones. Moltes propostes, doncs, van sorgir durant el confinament iniciat al mes de març amb un objectiu clar: dissenyar per ajudar.

A la nostra societat, la tecnologia de la informació i la digitalització han facilitat, a més, el disseny col·laboratiu, la relació fluïda entre equips transversals, la disponibilitat d’accedir a dissenys en codi obert i la possibilitat d’imprimir en 3D a l’empresa, a la universitat, al despatx o, simplement, des de casa.

El Museu del Disseny de Barcelona, atent a aquest situació, ja durant el confinament va començar a documentar i seleccionar les diferents respostes sorgides, tant públiques com privades, per formar una col·lecció que en fos testimoni, dedicant una atenció especial als elements de protecció, a la maquinària clínica i a la gràfica comunicativa.

De la mateixa manera que la pandèmia ha fet sorgir iniciatives diferents segons les necessitats de cada moment, la col·lecció continuarà creixent per recollir l’excepcionalitat del moment i dels diferents els dissenys que han ajudat a salvar vides. La utilitat del disseny ha estat, és i serà, més que mai, un reflex del nostre temps.

“Emergència! Dissenys contra la COVID-19” és una exposició temporal d’accés gratuït que es podrà veure fins al 10 de gener del 2021 al Museu del Disseny. Està comissariada per Teresa Bastardes, cap de col·leccions del Museu del Disseny i Rossend Casanova conservador de disseny de producte del Museu del Disseny.

 

Més informació i imatges aquí

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.