- Premsa Institut de Cultura de Barcelona – ICUB - https://premsaicub.bcn.cat -

Dau Barcelona: cap de setmana ple d’activitats en línia i jocs participatius per jugar des de casa durant el confinament

DAU_baner nota premsa_v1_300 [1]

Dissabte tindrà lloc la gala dels Premis Dau, que premiaran autors i autores de jocs i altres persones que, amb la seva activitat, contribueixen a millorar el sector dels jocs de taula

Al llarg de tot el cap de setmana hi haurà el joc participatiu “La fórmula del joc”, quatre macropartides de Kahoot! i l’acció #ElsDausDelDau

Ja estan en marxa activitats com Les escoles al Dau a cinquanta aules barcelonines i El joc a l’aula, que compta amb 135 docents

El  Dau Barcelona, el festival del joc organitzat per l’ Institut de Cultura de Barcelona amb el comissariat d’ Oriol Comas, s’adapta a la pandèmia i aquest cap de setmana, 14 i 15 de novembre, acollirà algunes de les seves principals activitats en línia.

Al web del  Dau Barcelona [2]  virtual hi ha  vídeos i podcasts produïts pel propi festival amb presència d’una trentena d’editorials i al voltant de trenta autors reconeguts i emergents. També vídeos amb  novetats editorials i de diferents personalitats del món del joc. I, l’entrevista al convidat d’aquesta edició, Klaus Teuber, autor del famòs joc Catan.

La secció del Dau Pro, un espai de networking per als professionals del sector del joc, també  tindrà una edició adaptada on-line.

El web restarà  operatiu indefinidament i s’anirà nodrint amb més recursos.

Ja estan en marxa altres activitats, com  Les escoles al Dau que durant tota la setmana acosta el joc a cinquanta centres educatius per tal que formi part de la seva quotidianeitat. També el curs  El joc a l’aula, que va començar dimarts i que en el seu format online arriba a 135 docents.

El Dau Virtual, amb molt  contingut de consulta i  jocs on-line i  participatius, és el  gran portal del joc, una alternativa d’oci molt atractiva per a  jugar des de casa.

 

ACTIVITATS EN LÍNIA

– 14 novembre a les 19:00:  Gala dels Premis Dau 2020 es retransmetrà al web del festival i premiarà autors i autores, així com persones que dediquen la seva vida al joc.

– Del 14 a les 00.00 al 15 a les 24:00: La fórmula del joc: el joc participatiu del Dau, aquest cop en format online a través del seu web. Un joc d’investigació en el qual no tot és el que sembla. ( Enllaç [3])

– 15 novembre de 12:00 a 17:00:  Saber-ho? No, saber-ho. Ràpid!: quatre macropartides a un joc de preguntes i respostes a través de l’aplicació Kahoot! ( Enllaç [4])

– Fins el 22 de novembre: #ElsDausDelDau: acció per omplir Instagram de gent jugant amb daus a jocs de taula. La Covid-19 no impedirà que se segueixi jugant! ( Enllaç [5])