Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’Arxiu Fotogràfic documenta el viatge de construcció del poble Espanyol de Montjuïc

Dimarts 10 de novembre, a les 12 hores, es farà la visita comentada per a premsa de l’exposició temporal de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona Un viatge fotogràfic. La construcció del Poble Espanyol, a càrrec dels comissaris Sandra Moliner i Rafel Torrella.

La mostra documenta amb fotografies i llibretes de viatge el recorregut per bona part del territori espanyol  de l’equip encarregat de preparar el projecte arquitectònic d’edificació del Poble Espanyol de Montjuïc.

Es presenta una selecció de 96 còpies digitals dels més de 1.000 negatius dels fons reunit per Miquel Utrillo, enginyer, promotor artístic, pintor i crític d’ art i cap del projecte, Xavier Nogués, dibuixant i pintor, i els arquitectes Francesc Folguera i Ramon Reventós en el seu viatge de 1927.

Les obres de construcció del Poble Espanyol es van iniciar el gener de 1928 i el projecte es va inaugurar el maig de 1929, en el marc de l’Exposició Internacional de Barcelona. L’exposició es podrà visitar fins el 25 d’abril de 2021.

IMPORTANT: Per assistir a la visita cal confirmar assistència a premsaicub@bcn.cat. Si se supera l’aforament permès calda fer dos torns de visita.

Dossier de premsa i material gràfic

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.