Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La novena edició del Dau Barcelona es juga des de casa

DAU_baner nota premsa_v1_300El Dau Barcelona, el festival del joc organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona amb el comissariat d’Oriol Comas, s’adapta a la pandèmia i aquest novembre celebrarà la seva novena edició en un format íntegrament en línia

Al web del Dau Barcelona virtual hi haurà vídeos i podcasts produïts pel propi festival amb presència d’una trentena d’editorials i al voltant de trenta autors reconeguts i emergents. Hi haurà vídeos amb novetats editorials i de diferents personalitats del món del joc, així com dos jocs de participació que tindran lloc el 14 i el 15 de novembre

El web del DAU estarà operatiu indefinidament transformant-se en un gran portal del joc

L’alemany Klaus Teuber, el creador del bestseller Catan, és l’autor convidat d’enguany i la gala dels Premis Dau 2020 es retransmetrà el dissabte 14 de novembre a les 19 h al web del festival

 

El Festival Dau Barcelona, que s’havia de celebrar presencialment el cap de setmana del 14 i 15 de novembre, ha adaptat els seus continguts al format virtual per ajustar-se a les mesures imposades per la situació sanitària. Organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona i comissariat per l’Oriol Comas, el festival d’enguany comptarà amb molt contingut propi i donarà suport comunicatiu a les activitats que organitzaran les editorials de jocs en els seus propis canals durant els dies de festival.

L’esforç principal de l’edició virtual ha estat dotar el web d’un contingut molt informatiu i útil per a tothom, tant per aquells avesats a jugar com els que no. El joc de taula ha estat una activitat que s’ha vist molt incrementada durant el confinament i que ha guanyat nous seguidors. És per aquest motiu que e l portal del Dau Barcelona virtual ha procurat mantenir les seccions principals del festival per esdevenir un punt d’informació i d’enteteniment únic.

Al web s’hi trobarà Els jocs del Dau, amb apartats com l’autor convidat, que enguany és l’alemany Klaus Teuber (creador de Catan, possiblement l’autor més important d’avui en dia); la conferència inaugural; la Zona de Prototips, o dos jocs de participació.

També es manté l’apartat del Dau Històric virtual, que constarà de breus gravacions on els principals clubs de joc històric de Catalunya expliquen les seves activitats i descriuen alguns dels millors jocs històrics així com les seves diferents modalitats.

La secció del Dau Pro, que des de fa quatre edicions s’ha transformat en un espai de networking per als professionals del sector del joc, també tindrà una edició adaptada on-line, amb trobades entre autors i editors. Per mantenir l’esperit de posar en contacte autors desconeguts amb els editors, s’ha preparat Speed Dating especials centrats en una sèrie de vídeos realitzats pel Dau Barcelona protagonitzats per una selecció d’autors sense joc publicat. Aquests vídeos s’enviaran exclusivament a tots els editors de l’estat.

Una altra secció important és Les escoles al Dau, que des de la primera edició s’organitza amb la voluntat que el joc formi part de la vida quotidiana als centres educatius, pels valors que desprenen i per les competències curriculars que hi són interpel·lades. El Dau Virtual ha preparat sessions de joc (de taula, tradicional i de deducció) per a nens i nenes de 5è i 6è de Primària. L’opció on-line possibilitarà que moltes més escoles i molts més alumnes en puguin gaudir.

A més a més, s’ha aprofitat el Dau virtual per obrir una secció al lloc web pensada per als docents, on es podran trobar a tots els recursos que les editorials publiquen sobre adaptacions pedagògiques dels seus jocs.

Finalment, la secció dels Premis Dau Barcelona també serà íntegrament virtual. Tots i totes les convidades que acostumen a venir cada any, tindran presència virtual. La gala, gravada prèviament, es retransmetrà el dissabte 14 de novembre a les 19 h a la pàgina principal del lloc web del festival.

El Dau Virtual, doncs, amb molt contingut de consulta i jocs on-line i també participatius com l’acció amb el hashtag #ElsDausDelDau o dues macropartides de Kahoot!, es transformarà en el gran portal del joc i en una alternativa d’oci molt atractiva per a jugar des de casa.

 

Dossier de premsa i material gràfic

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.