Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Afectacions per l’aturada de l’activitat cultural per la Covid-19 als equipaments municipals i festivals promoguts per l’ICUB

La programació cultural presencial als centres cívics quedarà suspesa les Fàbriques de Creació mantindran l’activitat lligada a les residències. Museus, sales d’Exposicions, centres de Creació i Arxius es mantenen oberts a un terç de l’aforament i sense activitat paral·lela

Les biblioteques estaran obertes al públic només oferint serveis de recollida i lliurament de documents reservats prèviament

S’ajorna l’activitat del circuit de tardor del Barcelona Districte Cultural i s’anul·la la Nit dels Museus prevista per al dissabte 14 de novembre

El festival Dau i Barcelona Novel·la Històrica se celebraran en les dates previstes i mantindran les seves activitats només en format virtual

Atenent a la resolució feta pública avui dijous pel govern de la Generalitat que afecta tant a l’apertura dels equipaments culturals de la ciutat,  així com a la celebració d’activitats,  informar que durant les properes dues setmanes la xarxa d’equipaments culturals municipal i l’activitat dels festivals promoguts per l’ICUB  es veurà afectada de la següent manera:

  • La programació cultural presencial als centres cívics quedarà suspesa i es mantindrà la programació per mitjans telemàtics. En aquests equipaments s’hi desenvoluparan les activitats previstes en la Resolució: els programes i activitats d’intervenció social i els menjadors de caràcter social. Així com per a l’activitat docent dels centres educatius que ho requereixen.
    La programació presencial del circuit del Barcelona Districte Cultural i Pantalla Barcelona de tardor queda suspesa temporalment.
  • La xarxa de Biblioteques de Barcelona es mantindrà oberta en la seva totalitat i es limitarà l’activitat dels equipaments al servei de recollida i lliurament de documents reservats prèviament. Es manté també tota l’activitat en línia i  la cessió d’espais a centres educatius pera l’activitat col·lectiva i als CAPs per a la campanya de vacunació de la grip.
  • Les fàbriques de creació desenvoluparan l’activitat de les residències de creació i treball intern de residents, així com els entrenaments professionals a un terç de l’aforament i les activitats educatives lligades als centres escolars com ara En Residència, o tallers amb grups bombolla.
  • La xarxa de Museus, sales d’Exposicions, centres de Creació i Arts Visuals i Arxius municipals restaran oberts en el seu horari habitual però amb una reducció de l’aforament a un terç de la capacitat dels espais. Durant el període que duri la restricció queden anul·lades totes les activitats culturals associades a l’activitat ordinària dels centres que comportin assistència de públic, com ara tallers, actuacions o conferències. S’anul·la en el marc d’aquesta restricció la Nit dels Museus prevista per al proper dissabte 14 de novembre.
  • El programa Sala Barcelona edició tardor, coproduït amb l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya, ajorna els concerts previstos per aquest període fins que s’aixequi la restricció.
  • El festival Dau previst per al cap de setmana del 14 de novembre suspèn les activitats presencials programades a la Fabra i Coats i se celebrarà en format virtual.
  • El festival literari Barcelona Novel·la Històrica, tindrà lloc a les dates previstes entre el 9 i 14 de novembre, amb activitats sense públic i retransmeses per streaming.
  • El cicle Cultura Popular als Ateneus mantindrà l’activitat prevista sense públic i serà emesa pel canal Youtube de cultura popular.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.