Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La Biennal de Pensament i Barcelona Poesia clouen avui les seves activitats havent realitzat tot el programa previst sense cap incidència

En total, més de 6000 persones han seguit en directe del activitats de la Biennal i més de 2.000, les de Barcelona Poesia

Més de 10.000 persones han assistit virtualment als actes de la Biennal

La interacció entre Pensament i Poesia ha posat en relleu la diversitat de públics i interessos a la ciutat, però també l’interessant d’abordar la poètica des de la perspectiva del pensament

Avui a les 20 h tindrà lloc la darrera activitat que clourà els festivals Biennal de Pensament i Barcelona Poesia que des del passat dimarts han ofert més de 110 activitats obertes i gratuïtes a la Ciutat (85 activitats Biennal-27 activitats Poesia). “Una sospita de Llum” al Pati de les dones del CCCB i tornarà a connectar aquest vespre els dos festivals fusionant pensament i llenguatge poètic per dibuixar escenaris de futur en un present incert.

Malgrat les noves restriccions conegudes en el curs de la setmana, tant la Biennal com BCN Poesia, s’han desenvolupat sense cap incidència. L’Institut de Cultura havia posat ja en marxa, d’acord amb les autoritats sanitàries, els protocols d’actuació per fer-ho possible.
La Biennal de Pensament, en la seva segona edició, s’ha consolidat com una cita important de l’agenda cultural de la ciutat. L’interès mostrat per un públic molt jove, reafirma l’interès en convocar aquest espai biennal de debat i reflexió.

La re-calenderització del festival Barcelona Poesia de les tradicionals dates de primavera a la tardor no ha desmerescut la fidelitat d’un públic local interessant en fer viure la poesia en places i carrers. La manca de poetes internacionals convocats pel  Festival International de Poesia, ha tingut com a contrapunt una amplia perspectiva del panorama local i nacional de poesia.

La interacció entre Pensament i Poesia ha posat en relleu la diversitat de públics i interessos a la ciutat, però també l’interessant d’abordar la poètica des de la perspectiva del pensament Tant la Biennal com la Barcelona Poesia haurien estat impossibles sense la col·laboració amb entitats culturals de la ciutat, públiques i privades, que s’han volgut sumar a tots dos esdeveniments.

Biennal i Poesia en xifres

En total, més de 6000 persones han seguit en directe del activitats de la Biennal i més 2.000 les de poesia.  Quant als percentatges d’assistència de públic, la Biennal ha tingut un ocupació mitjana del 75% i poesia, de més del 60%.  En aquests percentatges no es comptabilitza tota l’assistència de les activitats paral·leles de les +Biennal, on 42 entitats han proposat més  de 40 activitats que han portat la Biennal a tots els racons de la ciutat.

En total, comptabilitzant directes i reproduccions en diferit, unes 10.000 persones han assistit virtualment als actes de la Biennal. Les activitats que ha tingut més seguiment en directe i reproduccions en diferit han  estat “Les Veus del Planeta” amb la participació de Vinciane Despret, Antoine Bertin, Donna Haraway, Maria Arnal, Irene Solà i Maria Sánchez,  amb més més de 1.800 visualitzacions al youtube. Li segueix de prop “Mirar al Futur” amb la participació de Margaret Atwood i Enric Casasses, entre d’altres, amb més de 1.400, i “Habitar el col·lapse” amb Carlos Taibo i Marina Garcés, amb 640 visualitzacions Pel que fa als vídeos de “Vocabulari per al Futur” hi ha hagut un total de 3.000 reproduccions  

La Biennal continua ara a la xarxa. Tots els continguts estan disponibles a la pàgina web de la Biennal, i ben probablement en els propers molts dels qui no hi han pogut ser, en podran gaudir ara a través de la pàgina web de la Biennal Ciutat Oberta.

Pel que fa a Barcelona Poesia destacar la bona acollida de públic que han tingut les activitats “Recitals a Domicili de Vicent Andrés Estellés” amb la participació d’Eduard Carmona, Guillem callejón, Iago Marta i Alex Valdés, “Seward i les Ombres de la Paraula”, “A vore” amb Sonia Gómez, Ramon Balagué, Carme Balagué… i “Orbiten” amb Enric Casasses, Don Simón i Telefunken.

Els equips de l’Institut de Cultura ja treballen per la tercera edició de la Biennal de Pensament el mes d’octubre de 2022, i la nova edició del festival Barcelona Poesia que tindrà bloc del 8 al 18 de Maig de 2021 també sota el comissariat de Josep Pedrals i Mireia Calafell.

 

Declaracions Joan Subirats

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.