Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona impulsa un tercer paquet amb 8 mesures de suport al teixit cultural, educatiu, científic i comunitari en clau post covid

La nova partida, dotada amb 6,19 milions d’euros provinents dels fons de 90 milions d’euros destinats per l’Ajuntament de Barcelona per atendre l’emergència provocada per la crisi de la Covid-19, se suma als 3,5 milions del primer i segon pla de de xoc aprovat abans de l’estiu.

L’Ajuntament de Barcelona convocarà a finals d’any per valor de 3 milions d’euros 225 beques amb caràcter excepcional destinades a fer possible projectes de creació cultural, de recerca i d’innovació en l’àmbit de la cultura, la ciència i l’educació.

l’Ajuntament destinarà 600.000 euros a adquisicions d’obres d’art a través del MACBA amb el doble objectiu de reconèixer i patrimonialitzar generacions que encara no han format part de fons públics i de fer arribar recursos al conjunt del teixit vinculat a l’art a Barcelona.

L’Institut de Cultura de Barcelona articularà un programa conjunt amb els tres grans equipaments musicals de la ciutat: l’Auditori, el Palau de la Música i el Liceu per impulsar un sistema d’ajuts per a la promoció artística de músics en l’àmbit de la música contemporània i l’òpera.

Es reforça l’activitat virtual adreçada a la comunicació difusió d’activitats dels museus i centres patrimonials de l’ICUB impulsant noves mesures vinculades a la generació de contingut digital i de l’equipament tecnològic dels espais.

Biblioteques de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona adquiriran tauletes per valor de 825.000 euros per a l’accés a recursos educatius digitals per a alumnes en situació de vulnerabilitat.

L’IMEB incorporarà mesures extraordinàries a les 102 escoles bressol municipals de la ciutat per implementar un pla de suport que garanteixi el manteniment de la qualitat del servei en el marc del context de la pandèmia.

L’Ajuntament de Barcelona va activar el passat 18 de març, i amb caràcter d’urgència, un primer paquet de mesures dirigides al sector cultural per respondre a la situació generada per la Covid-19. Es tractava d’iniciatives i propostes per començar a fer front a una crisi que ha afectat en la seva totalitat el teixit cultural de la ciutat. La intencionalitat del Govern municipal va ser la d’estabilitzar la situació i recuperar el pols del sector un cop superat l’episodi. Posteriorment es va treballar una ampliació de les accions a emprendre, ja des de les complicitat i necessitats dels diferents sectors culturals. Amb aquesta nova mirada es va presentar abans de l’estiu un segon paquet de mesures, amb accions molt dirigides a generar xarxes de suport i acompanyament, incrementar els ajuts directes, profunditzar en la diagnosi de l’impacte de la cultura sobre la ciutat, i a reforçar i adaptar programes existents.

Als 3,5 milions del primer i segon pla cal sumar ara amb aquesta nova iniciativa 6,19 milions més, provinents dels fons de 90 milions d’euros destinats per l’Ajuntament de Barcelona per atendre l’emergència provocada per la crisi de la Covid-19.  En total 9,7 milions, una partida econòmica que

 es desglossa afegint 8 noves mesures que donen forma al tercer paquet d’actuacions que exploren encara més en les necessitats sorgides en diferents sectors arran de la pandèmia.

Noves línies d’intervenció pensades per arribar a nous àmbits de recerca que aprofundeixen en processos d’innovació i divulgació de diversos sectors vinculats a la creació i les pràctiques culturals. Els creadors i creadores independents ara seran els autèntics protagonistes del pla així com les seves iniciatives per donar resposta a alguns dels reptes que té la ciutat actualment.  Com a rerefons del pla, la reactivació d’un sector castigat fortament per la crisi sanitària, la lluita contra la precarietat i  la necessitat d’una mirada transversal que reconegui el seu valor productiu però que també focalitzi específicament els actors més febles de la cadena de valor del teixit cultural i científic de la ciutat.

Noves mesures pensades amb una visió molt més transversal i a on experiències en l’àmbit de l’educació, la ciència i l’acció comunitària hi tenen també cabuda en forma de beques, de compra de material tecnològic de suport educatiu, de reforç i acompanyament als equips educatius de primera infància, d’adquisició per part de l’Ajuntament d’obra d’art o d’impuls de la creació artística en l’esfera musical.

Vídeo roda de premsa

 

Descarrega el fitxer
Dossier de premsa

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.