Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’edició de tardor del Sala Barcelona torna a omplir de música el Castell de Montjuïc 

Gairebé 20 actuacions entre el 23 d’octubre al 28 de novembre al Pati d’Armes del Castell de Montjuïc 

L’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), en coproducció amb l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), s’uneixen de nou per renovar el projecte Sala Barcelona i fer front a la situació del sector provocada per la crisi sanitària

Els preus oscil·laran entres els 12€ i 18€ per afavorir l’assistència de públic als diferents concerts programats durant sis caps de setmana

Durant els mesos de juliol i agost van tenir lloc al Pati d’Armes del Castell de Montjuïc el cicle de concerts Sala Barcelona. Aquesta primera edició va ser tot un èxit de convocatòria de públic (amb gairebé 9.000 assistents), d’artistes (es van programar prop de 60 bandes i 35 DJs) així com en la reactivació del conjunt d’agents de la cadena de valor de la música en directe: personal tècnic i auxiliar, mànagers, empreses de so i llums, programadors, fotògrafs, seguretat, neteja, personal de barra… Un projecte que ha omplert de música en directe el Pati d’Armes i ha aconseguit recaptar gairebé 60.000€ per ajudar a pal·liar els efectes de la crisi a les sales de petit aforament, les més castigades en aquest moment.

La situació de les sales de concerts és crítica. Després de set mesos amb l’activitat molt restringida i amb dificultats per obrir els espais, el futur del panorama de la música en directe a la ciutat de Barcelona és preocupant. És per això que des de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya, en col·laboració de l’Institut de Cultura de Barcelona, que aporta 242.000 euros a la iniciativa, es torna a impulsar l’edició de tardor del cicle de concerts Sala Barcelona.

Des del 23 d’octubre fins al 28 de novembre tindran lloc gairebé 20 actuacions de bandes locals i nacionals, que formen un cartell molt eclèctic amb estils musicals variats que reflecteixen el tarannà propi de les sales de concerts de la Ciutat Comtal. Un cicle de concerts a l’aire lliure, amb un aforament reduït de màxim 400 persones, que tindrà lloc al mateix emplaçament: el Pati d’Armes del Castell de Montjuïc. La programació prevista serà divendres i dissabtes. Seguint la mateixa filosofia d’accessibilitat del cicle, els preus de les entrades estan compresos entre els 12€ i els 18€, per afavorir l’assistència de públic als diferents concerts programats durant els sis caps de setmana.

Les sales de concerts tornen a prendre el Castell de Montjuïc Els concerts es faran de nou al Pati d’Armes del Castell de Montjuïc. Un espai a l’aire lliure que permet adaptar les mesures sanitàries corresponents aprovades pel PROCICAT per  garantir la seguretat dels assistents, artistes i treballadors. Tots els concerts seran amb el públic assegut. Es disposarà de cadires i taules (per als grups d’entre 3 i 4 persones). Les adquisicions d’entrades que es facin en una mateixa compra, fins a un màxim de 4 persones, podran acomodar-se juntes en les taules i cadires de l’espai, sempre que arribin i entrin juntes. Compromís amb el sector Un dels objectius principals de Sala Barcelona, és reactivar l’escena musical de la ciutat i tot un sector que porta parat gairebé al 100% des de fa més de mig any. Amb la reactivació dels concerts es busca donar suport i generar activitat entre el conjunt d’agents de la cadena de valor de la música en directe: artistes, personal tècnic i auxiliar, mànagers, empreses de so i llums, programadors, fotògrafs, cambrers i cambreres, personal de seguretat, manteniment, neteja i tots els professionals que intervenen en la creació d’un concert.

El projecte Sala Barcelona compta també amb el suport especial de FREE DAMM i la fundació SGAE.

PROGRAMACIÓ ARTÍSTICA OCTUBRE  

24 d’octubre – La Plata
30 d’octubre – Pony Bravo
31 d’octubre – Pablo Und Destruktion

PROGRAMACIÓ ARTISTICA NOVEMBRE

6 de novembre – AM Fest x Sala Barcelona (IOU3R + Sara Zozaya + Viva Belgrado)
7 de novembre – AM Fest x Sala Barcelona (Linalab + Obsidian Kingdom + Jardín de la Croix)
8 de novembre – AM Fest x Sala Barcelona (Murina + Gyoza)
13 de novembre – Guadalupe Plata
20 de novembre – Astola y Ratón
21 de novembre – The Limboos + Flamingo Tours
27 de novembre – The New Raemon
28 de novembre – Joe Crepúsculo + Cabiria

 Fotografies artistes 

Mesures sanitàries 

S’articularan els mitjans necessaris per a dirigir els fluxos de públics cap a la taquilla, lloc d’actuació, banys i espais d’ús comú, garantint la no interferència entre sentits d’entrada-sortida / anada-tornada, així com la distància de separació mínima d’un metre entre corredors, sempre que sigui possible, evitant aglomeracions. Caldrà vetllar pel manteniment de distàncies de seguretat, tant en les taquilles com en els accessos a l’espai. Es col·locaran en les entrades de l’espai, a la disposició del públic, dispensadors de gel hidroalcohòlic, amb activitat viricida. Així mateix, la sortida del públic, al final dels concerts, ha de realitzar-se de manera escalonada per zones, garantint la distància entre persones. Durant el procés d’acomodació al Pati d’Armes, s’exigirà al públic l’ús de mascaretes com a mesura complementària, ja que podria ser difícil respectar la distància de seguretat entre espectadors fins estar asseguts. S’acomodarà als espectadors segons la disponibilitat d’aforament permesa per llei.

 Vídeo roda de premsa

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.