Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona Dibuixa 2020       

El diumenge 25 d’octubre, d’11 a 19 hores, se celebra la 10a edició de Barcelona Dibuixa, un festival de participació ciutadana, obert a petits i grans, centrat en la importància del fet de dibuixar

La gran novetat d’aquesta edició és que, des d’avui i fins al dia 25 d’octubre, la participació també pot ser virtual a través del web de Barcelona Dibuixa. Cada taller compta amb un tutorial de l’artista i pot ser realitzat des de casa i penjat a la pàgina del taller dins de la web.

Sota la direcció artística del Museu Picasso i en coproducció amb l’Institut de Cultura, Barcelona Dibuixa promou la creativitat, la participació ciutadana i la comunicació lliure i democràtica 

36 tallers gratuïts, en format presencial i virtual, a càrrec de més de 30 artistes, arquitectes, dissenyadors i il·lustradors, i amb presència a 5 districtes (Ciutat Vella, Sant Andreu, Sant Martí, Sants-Montjuïc i l’Eixample)  

Prèviament, la setmana del 19 al 25 d’octubre, Barcelona Dibuixa ha convidat escoles i instituts a introduir el dibuix a totes les assignatures 

Per assistir presencialment als tallers és imprescindible fer reserva prèvia a través del web del Barcelona Dibuixa a partir del 16 d’octubre

Des de casa, des del parc, al museu, a l’escola, al centre cívic, amb amics, en família: torna la gran festa del dibuix de la ciutat de Barcelona! El diumenge dia 25 d’octubre, d’11.00 a 19.00 h, tindran lloc tallers gratuïts on grans i petits podran compartir la seva creativitat i explorar les possibilitats que ofereixen el llapis i el paper.

Aquest any, el Barcelona Dibuixa arriba al desè aniversari i, com a gran novetat, ofereix la possibilitat de participar de manera presencial i virtual als 36 tallers que hi ha programats, dels quals 31 es poden fer presencialment amb inscripció prèvia. La celebració presencial convida alguns artistes nous i molts d’altres que han format part de la cita durant aquests anys i que tornen amb el taller que ja van presentar. Pel que fa al format virtual, des d’avui i fins al dia 25 d’octubre, tots els tallers es poden seguir online des de casa, amb l’explicació en vídeo dels talleristes, accedint al web barcelona.cat/barcelonadibuixa.

També s’ha proposat a les escoles i instituts que, durant la setmana del 19 al 24 d’octubre, el dibuix envaeixi les aules i es faci present a totes les assignatures: dibuix per llegir, per sumar, in English, per a Naturals, per dinar… Al web del festival, el personal docent hi pot trobar un cicle de webinars i una guia d’orientacions i propostes per fer durant aquella setmana.

En el context de la covid-19, el Barcelona Dibuixa ha pres totes les mesures per garantir el benestar de les persones participants i implicades en els tallers presencials del festival i en compliment de les directrius sociosanitàries vigents, es tindran en compte els protocols necessaris com la desinfecció de tots els espais i materials entre sessió i sessió, el control de l’aforament i de les distàncies de seguretat. Enguany, és imprescindible fer una reserva prèvia per accedir als tallers i l’ús de mascareta és obligatori.

La proposta, liderada des del 2010 pel Museu Picasso, i amb la coproducció de l’Institut de Cultura de Barcelona, consisteix en un festival de participació ciutadana amb l’oferta següent:

. 36 tallers gratuïts, en format presencial i virtual . Liderats per més de 30 artistes, arquitectes, dissenyadors i il·lustradors

. El Memorial Democràtic, el Pavelló Mies van der Rohe, el Centre LGTBI de Barcelona i l’Institut Poeta Maragall són les noves entitats que s’adhereixen aquest any al festival, que torna a comptar amb la participació de centres tan emblemàtics de la ciutat com ara:  Fundació Joan Miró, MACBA, Museu d’Art Contemporani de Barcelona, Museu de Ciències Naturals de Barcelona – Parc del Fòrum, Museu del Disseny de Barcelona, Museu Marítim de Barcelona i Museu Nacional d’Art de Catalunya.

. Repartits en 5 districtes (Ciutat Vella, Sant Andreu, Sant Martí, Sants-Montjuïc i l’Eixample) i 11 barris de la ciutat (el barri Gòtic, el Raval, la Barceloneta, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, Sant Andreu de Palomar, el Clot, el Parc i la Llacuna del Poblenou, Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou, la Marina del Prat Vermell, la Nova Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni).

 

Dossier de premsa i material gràfic

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.