Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
De Grec a Grec: CREACIÓ I MUSEUS BIENNAL DEL PENSAMENT 2020   

Del 10 al 18 d’octubre, artistes i creadors de disciplines diverses i relacionats amb algunes de les Fàriques de Creació de la ciutat entren en contacte amb els museus i institucions culturals de Barcelona i interactuen amb les seves instal·lacions i els seus fons en un seguit de muntatges de teatre, dansa, circ o música.

10 d’octubre a les 12 h i a les 18 h 
Museu Frederic Marès (pl. Sant Iu, 5) 
Tour, de Carla Fareny 
La Central del Circ 

A partir de les col·leccions del Museu Frederic Marès, es cerca un diàleg entre les declinacions dels diversos objectes de col·leccionista i les declinacions del treball del torner (gerra cuita acabada-gerra de fang cru humida-gerra de fang cru seca), conjuntament amb les declinacions possibles a dur a terme amb el cos suspès de la trapezista Carla Farreny.

Del 13 al 18 d’octubre 
Museu de la Música (c. Lepant, 150) 
Hard persistence, d’Helena Vinent
d’Hangar.org 

Quan una persona rep una pròtesi deixa d’identificar-se com un organisme biològic, convertint-se en alguna cosa que, per a moltes, segueix atrapat entre línies de ciència-ficció: un cíber-organisme o cíborg. “Hard persistence” és un assaig-ficció de caràcter autobiogràfic que parteix de la relació de l’autora amb les pròtesis auditives, la música i el so des de la seva perspectiva com a persona sorda.

Direcció: Helena Vinent | Ajudant de direcció: Desirée Quevedo | Muntatge: Helena Vinent | Subtítols: Helena Vinent | Fotografia i càmera: Agustín Ortiz Herrera | Disseny 3D i CGI: Desirée Quevedo | Creació d’avatars i pantalles: Helena Vinent | Veu: Helena Vinent | Música i so: Carles Esteban

Del 13 al 18 d’octubre 
Museu Etnològic i de Cultures del Món (pg. Santa Madrona, 16) 
Ciudades imposibles, d’Aristeo Mora
Nau Ivanow  

Un procés participatiu amb els veïns i veïnes del barri de la Sagrera ha originat un arxiu de projectes mitjançant els quals podrem visualitzar un seguit de… ciutats impossibles! Ara, les col·leccions del Museu de la Ciutat Impossible s’activen en una peça d’art viu digital interactiva dirigida pel director d’escena Aristeo Mora. Desenvolupat per la Compañía Opcional i el Globus Vermell.

15 d’octubre a les 18.45 h 
Castell de Montjuïc (ctra. de Montjuïc, 66) 
Graner, centre de creació. 

Stone and Silk, de Paloma Muñoz Cossos com esgarrapades, com ressons rebotant contra la pedra. Cossos que pertorben l’aire, que transmuten en brunzit. “Stone and Silk” tracta sobre l’espai, la seva materialitat, la seva olor, el seu so, la seva memòria. Una celebració del present, d’allò que és viu.

Direcció i coreografia: Paloma Muñoz | Intèrrprets: Tanit Cobas, Jacob Gomez, Rober Gomez, Lara Misó | Espai sonor: Guillem LLotje | Producció: Rita Stivala | Fotografia: Magui Pichinini

16 i 17 d’octubre a les 21 h
El Born CCM (pl. Comercial, 12) 
Un altre dia diví, de Ferran Utzet
La Escocesa

En el nostre món sobreestimulat, una mirada o un moviment aïllat pot ser una subversió. A partir d’un treball sobre el cos, el so i la imatge, es construeix un relat sobre el que vol dir avui un cos, sobre el seu desig d’ésser, comunicar-se i el que la mirada dels altres, presencials o virtualitzats, li provoca.

Performers: Natalia Carminati, Lucía Lerendegui, Llapispanc | Direcció: Ferran Utzet | Curaduria: Enric Puig Punyet | Coordinació tècnica: Paula Miranda

17 i 18 d’octubre a les 11 h 
MUHBA Casa de l’Aigua (c. Torrent de la Perera, s/n) 
La Caldera 

Cantar l’aigua, de Marc Vives i Laia Estruch L’estació de bombatge, els conductes, els dipòsits i les comportes de la Casa de l’Aigua de la Trinitat Vella, una de les moltes dependències que el Museu d’Història de Barcelona té repartides per tota la ciutat, són l’escenari d’un recorregut performatiu i participatiu. Amb la col·laboració d’Arnau Sala.

Creació i direcció: Laia Estruch i Marc Vives | Interpretació: Laia Estruch, Marc Vives i Arnau Sala | Disseny sonor: Arnau Sala | Col·laboració instruments de vent: Xavi Lozano

Fitxa artística i resum web
Carpeta de fotos i vídeos

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.