Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Festival Barcelona Poesia 2020

La 23a edició del festival Barcelona Poesia se celebrarà del 13 al 18 d’octubre i tindrà com a espais principals el Jardí interior de la Casa de la Misericòrdia, el Verger del Museu Frederic Marès i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Un festival de poesia internacional i multidisciplinari, amb més de 150 participants entre poetes, músics, creadors i lectors; i més de 27 activitats en diversos formats: recitals, dansa, il·lustració, vídeo, concerts o taules rodones

Enric Casasses, Tarta Relena, Jorge Riechmann, Col·lectiu Tinta Negra, Teresa Pasqual, Laura Sam, Víctor Sunyol, Laia Carbonell, Mariola Membrives i Seward, són alguns dels participants en l’edició 2020 del festival, a més de les intervencions en línia i en directe de Margaret Atwood, Koleka Putuma, Farah Chamma, Elias Knorr i Francesco Deiana.

El festival retrà homenatge a grans figures de la poesia com Josep Carner, Maria Antònia Salvà, Joan Perucho, Jacint Verdaguer, Federico García Lorca, Vicent Andrés Estellés, Felícia Fuster o Pepe Sales.

 El dimecres 14 d’octubre a les 18 h tindrà lloc la cerimònia d’entrega del Premi Jocs Florals de Barcelona al poeta Txema Martínez. L’acte se celebrarà al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Barcelona Poesia generarà enguany connexions amb la Biennal del Pensament tant  a l’inici com en el tancament, amb dues activitats coorganitzades amb el CCCB que conviden a reflexionar sobre el futur a través de diferents llenguatges.

La poesia serà protagonista també durant el festival a les Biblioteques, als Centres Cívics, a la Fundació Felícia Fuster, a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, entre d’altres.

L’accés als espais serà amb reserva prèvia. A partir del 5 d’octubre es posen a disposició de la ciutadania, a través del web de Barcelona Poesia, les localitats per assistir a les activitats

Dossier de premsa

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.