Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La 2a edició de la Biennal de Pensament Ciutat Oberta omple Barcelona de reflexions al voltant del futur de la democràcia, la tecnologia i la ciutat

Del 13 al 18 d’octubre, 40 espais repartits per tota la ciutat acolliran les més de 85 activitats de la segona edició de la Biennal de Pensament Ciutat Oberta

Barcelona serà seu d’un ventall de propostes dirigides a tots els públics i amb llenguatges i formats diversos que permetran la reflexió col·lectiva en un marc participatiu

La Biennal girarà entorn de les transformacions d’aquest canvi d’època amb més de 174 participants dels camps del pensament, l’art, l’activisme i la ciència.  Del total de ponents, 90 són dones, 77 homes i 7 col·lectius

42 entitats i projectes s’han implicat també en el programa +Biennal organitzant 40 activitats paral·leles

La programació ja es pot consultar des d’avui al web de la Biennal. A partir del 2 d’octubre més de 8.000 localitats es posen a disposició de la ciutadania que vulgui participar presencialment de les activitats. Per assistir-hi caldrà fer reserva prèvia al mateix portal

La 2a edició de la Biennal de Pensament Ciutat Oberta vol explorar i analitzar les transformacions d’aquest canvi d’època, posar en comú projectes d’innovació, analitzar la diversitat i, en definitiva, pensar sobre els grans reptes de la societat contemporània, amb especial interès en les aportacions que es poden fer en aquest debat des de l’àmbit urbà. Del 13 al 18 d’octubre, ens preguntarem com serà el futur en aquestes circumstàncies i sota les amenaces actuals, que encara s’han fet més evidents amb aquesta crisi sanitària de la COVID 19. Calen projectes de futur realistes i sostenibles com els que es plantejaran durant aquests dies, amb un debat obert i adreçat a la participació del conjunt de la ciutadania.

Des d’avui dilluns 28 de setembre ja es pot consultar al web de la Biennal el programa de les més de 45 activitats presencials previstes per a aquesta edició. Un programa que igual que en l’anterior edició acull també les activitats paral·leles proposades per les entitats i projectes que conformen la +Biennal, i que com a novetat proposa connexions durant la inauguració i cloenda amb el Festival Barcelona Poesia 2020, que tindrà lloc també per les mateixes dates.

90 expertes, 77 experts, i 7 col·lectius posaran de manifest com fer front de manera col·lectiva a aquests reptes des de punts de vista, disciplines i camps del coneixement especialment diversos.

A causa de les restriccions a la mobilitat internacional generades per la pandèmia, els participants residents a l’estranger intervindran telemàticament o en peces audiovisuals creades per a l’ocasió. En aquest sentit, durant la Biennal s’estrenarà també el projecte de creació audiovisual “Un vocabulari per al futur”, amb 15 peces originals sorgides de la col·laboració entre una trentena d’escriptors, cineastes, artistes visuals i pensadors locals i internacionals. Les peces es projectaran per primera vegada durant les sessions presencials i es podran gaudir a través de les xarxes i la pàgina web de la Biennal.

Nota de premsa

Dossier de premsa

Material gràfic


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.