Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Joan Subirats atén els mitjans per a fer el balanç de la Mercè 2020

Diumenge 27 de setembre, a les 19 hores (Escenari de la Cascada del Parc de la Ciutadella), el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, atendrà els mitjans de comunicació per a fer un balanç de l’edició d’enguany de la Mercè.

La compareixença podrà seguir per streaming a través del web de premsa i per betevé. Els mitjans que ho desitgin podran fer preguntes només per whatsapp, escrivint al número 662 627 350.

 

PIROMUSICAL MERCÈ 2020

El Balanç de la Mercè es realitzarà poc abans de la clausura de l’edició d’aquest any amb un Piromusical diferent, que es llançarà a les 22 hores des de quatre punts de la ciutat: una gran festa del foc que en aquesta ocasió no requerirà cap desplaçament ni implicarà cap concentració de persones, perquè es podrà seguir des de casa, sintonitzant TV3 i mirant cap al cel des d’una balconada o des d’un terrat.

Jordi Bonet, d’Oído, i Jordi Turtós, programador de la Mercè Música, han triat la banda sonora, especialment pensada per retre homenatge als barcelonins i barcelonines més grans i savis, els ciutadans i les ciutadanes que tenen 60, 70, 80 anys o més, són més vulnerables i formen el sector de la població més castigat per la crisi sanitària de la COVID-19. El Piromusical estarà dividit en tres blocs, plens de músiques de sempre que tothom coneix, però que complauran especialment les persones que les van ballar de joves. Músiques que aniran des de Nat King Cole o Josep Guardiola fins a La Yenka, Salomé, els Sirex i Los Mústang.

Aquesta banda sonora, que únicament es podrà escoltar per TV3 i no s’amplificarà des de cap punt de llançament, acompanyarà uns focs artificials que van a càrrec de Pirotècnia Igual i que es podran veure des de diversos punts de Barcelona, ja que no es llançaran des de Montjuïc com era habitual, sinó des de quatre punts diferents dels districtes de Sants-Montjuïc, Nou Barris, Les Corts i Sant Martí. Els focs tindran enguany més alçada i potència que mai, de manera que seran visibles des d’una gran part de Barcelona. Per aquesta circumstància, no es podran lliurar xifres d’assistència des de l’organizació. El Piromusical d’enguany s’adapta a les exigències que implica la convivència amb la COVID-19 però, en canvi, es fa més proper i preserva l’essència de la Mercè

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.