Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Marcel Rubió i Rafa Castells guanyen el premi Art Nou 2020

El Premi Art Nou 2020, atorgat per La Capella aquest divendres al vespre, ha estat per Marcel Rubió i Juliana, amb l’exposició El retorn a Ripollet a la galeria Joan Prats Warehouse, i per Rafa Castells, que ha presentat l’exposició Avui soc ric a la galeria NoguerasBlanchard.

El jurat d’aquesta 8a edició del premi, format per l’artista David Bestué, la comissària i investigadora Carolina Jiménez i l’artista guanyador de la darrera edició, Alán Carrasco, han decidit donar exaequo el premi de 2.000 euros als dos artistes.

L’acte de lliurament ha tingut lloc als Jardins Rubió i Lluch del carrer Hospital de Barcelona, i ha comptat amb la presència de l’artista i cantant Maria Arnal que ha fet cantar a tots els assistents un vers de Joan Brossa.

Marcel Rubio Juliana (Barcelona, 1991) va estudiar a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo (Badalona), on es va graduar l’any 2007, per posteriorment cursar el grau de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, que va finalitzar l’any 2013.

Des de llavors, ha presentat la seva obra en les següents exposicions: Surfeit, Fundació Arranz-Bravo, l’Hospitalet de Llobregat, Barcelona (2018); Swab, Barcelona, representat per la galeria Passatge Studio (2016); Els músculs de Zaratustra (amb l’escriptor Victor Balcells Matas), Passatge Studio, Barcelona (2016); La Puntual de Mercantic, Sant Cugat, Barcelona (2016); Carles Boïges, cicle d’exposicions, amb la col.laboració de Tom Carr i el seu equip, TCTeamWork, Badalona (2014); Facultat de Belles Arts, Barcelona (2014); Dibuixant la nit (exposició col.lectiva), Galeria Anquin, Reus, Tarragona (2014).

Ha estat nominat a diferents premis: Biennal Torres Garcia, Mataró, amb l’obra Espectre, 2016; Fundació Ynglada-Guillot, amb el dibuix Geschlagen, 2015, exposat a Espai Volart, Barcelona; Premi de dibuix de la Fundació Güell, exposat al Palau Güell, Barcelona, 2015-16; Biennal d’Art: Premi Tapiró de pintura, Tarragona, amb el dibuix What time is it?, 2013.

El 2021 presentarà una exposició a l’espai 13 de la Fundació Miró, en un cicle comissariat per Pere Llobera.

Rafa Castells (Barcelona, 1989) és fotògraf i artista resident a L’Hospitalet de Llobregat. Ha publicat dos llibres amb l’Editorial Terranova, Schlecker (2014) i Life (2018). També ha col·laborat amb altres artistes tant en la creació de portades de discos com en la realització de videoclips i en registre fotogràfic. El 2019 ha col·laborat en Practica de Sara de Ubieta amb Puente Editores i Santomà Cerralbó de Guillermo Santomà amb l’Editorial Caniche.

Rafa Castells, en una faceta més desconeguda, ha exposat col·lectivament el seu treball a la Galeria H2O de Barcelona (2014) amb l’exposició La Forma Del Món juntament amb la fotògrafa Alba Yruela. També, individualment, a la Galeria O de Madrid (2018) amb l’exposició ¡Vamos Rafa! comissariada per la seva amiga i artista Maria Pratts. Al costat de Maria Pratts, Rafa Castells ha col·laborat en diverses ocasions; entre altres, en 2013 van organitzar a Barcelona les festes Jornades en el Soterrani 1 i 2.

Des de 2013 ha editat i publicat diversis fanzines, i actualment ha començat l’Arxiu 42, editant publicacions d’amics i artistes com Pablito Blockchain Gabbana, Carmela Sesé, Cocaina Zero, Alba Yruela, Saba Casalta, Maria Pratts, Isaac Anís, entre altres. Tots ells reunits sovint a la seva casa/taller de L’Hospitalet de Llobregat, on Rafa Castells ha organitzat puntualment festes i exposicions: 1ª Fiesta Plop de Generación Genética, les exposicions Tourist On A Dream d’Oriol Enguany i Fuck My Life, de Javier Pérez-Curiel.

Material gràfic: https://eicub.net/share/service/publicSite?node=workspace://SpacesStore/738073df-7853-4b19-8b66-ad8a62772d92

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.