Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Neix “Museus agraïts”, una iniciativa per agrair la feina dels professionals de l’acció social en l’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat contra la pandèmia

“Museus agraïts” és una iniciativa d’Apropa Cultura i l’Ajuntament de Barcelona i es canalitza a través de les administracions públiques amb competències de serveis socials i hi participen 20 museus 

L’objectiu és el d’agrair a diversos col·lectius professionals de l’acció social el treball desenvolupat aquests llargs d’aquest dies 

A partir de la setmana vinent i fins el 31 de desembre de 2020, les persones dels col·lectius i entitats podran accedir gratuïtament a tots els museus adherits a la campanya acompanyats de persones de l’entorn familiar

 

Apropa Cultura, xarxa de programadors culturals, lidera la campanya “Museus Agraïts” pensada per agrair la tasca de diversos col·lectius professionals i entitats que s’han dedicat en cos i ànima a mirar d’alleugerir la gravetat de la situació de moltes persones en risc d’exclusió social i les que estan en situació de vulnerabilitat. 

La campanya s’adreça a treballadors, educadors, o integradors socials, i altres titulacions de personal que treballa a espais residencials (com ara residències de gent gran, persones amb discapacitat, amb un trastorn mental, infància i joves i dones en risc, entre d’altres) o a treballadors familiars (servei d’atenció domiciliari). 

“Museus Agraïts” ofereix a les persones de col·lectius de professionals i entitats que s’han dedicat a l’atenció de persones en situació de vulnerabilitat i a accions contra la pandèmia de la Covid-19 que puguin accedir gratuïtament (fins el 31 de desembre de 2020) als museus amb persones del seu entorn familiar. 

La campanya, una inciativa d’Apropa Cultura amb l’Ajuntament de Barcelona, es canalitza a través de les administracions públiques amb competències de serveis socials. Elles seran les encarregades de contactar amb els seus serveis o empreses contractants de serveis residencials o d’atenció domiciliària, per a que aquestes facin arribar la invitació a les persones que han treballat durant la pandèmia de la Covid-19 acompanyant a persones en situació de vulnerabilitat. 

A la campanya hi participen 20 museus i al web www.apropacultura.cat/museusagraits hi ha tots els detalls del seu funcionament. 

Els museus que formen part de la campanya són: 

BARCELONA:  

 • Museu del DissenyMuseu 
 • Frederic Marès 
 • MUHBA 
 • Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) 
 • El Born Centre de Cultura i Memòria 
 • Museu Etnològic i de Cultures del Món 
 • Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes 
 • Museu de Ciències Naturals de Barcelona 
 • Jardí Botànic de Barcelona 
 • Castell de Montjuic 
 • MACBA 
 • Museu de la Música 
 • Museu Arqueològic de Catalunya 
 • Museu de la Xocolata 
 • Museu d’Historia de Catalunya 
 • Museu Picasso 
 • Museu Nacional d’Art de Catalunya 
 • Fundació Joan Miró  

LLEIDA:   

 • Centre d’Art la Panera de Lleida  

TARRAGONA: 

 • Museu de la Vida Rural 

Més informació: https://www.apropacultura.cat/ca/museusagraits

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.