Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Es convoca el premi ‘Paco Camarasa’ a la millor novel•la negra de l’any

Els festivals literaris de “Semana Negra de Gijón”, “BCNegra”, “Getafe Negro”, “Congreso de Novela y Cine Negro de Salamanca”, “Pamplona Negra”, “Valencia Negra”, “Las Casas Ahorcadas de Cuenca”, “Aragón Negro” i “Granada Noir” han acordat convocar el premi ‘Paco Camarasa’ en homenatge a l’emblemàtic llibreter de la desapareguda Negra y Criminal, espai de referència per a tots els lectors del gènere, que va ser durant 12 anys comissari del festival BCNegra.

En la figura de Paco Camarasa els comissaris dels diferents festivals han volgut retre homenatge, no sols a la figura del llibreter com a prescriptor, divulgador, coneixedor i descobridor de nous talents, en uns moments difícils per les llibreries, sinó també ajudar, en la mesura del possible, a donar visibilitat a novel·les de qualitat dins del gènere, i el compromís amb la tasca de difusió cultural en homenatge al sector del llibre en el seu conjunt: autors, editors, distribuïdors i, per suposat, llibreters.

L’obra guanyadora serà per a autor/a estatal i, a criteri del jurat compost pels diferents comissaris dels Festivals, a la millor novel·la negra publicada de l’any per autor/a menor de 45 anys o major d’aquesta edat si és la seva primera novel·la negra publicada. El guardó tindrà caràcter anual, i serà fallat el dia 15 del mes de desembre. Aquest premi pretén convertir-se en un dels més prestigiosos dins del gènere. L’entrega consistirà en un trofeu, a més de la presència de l’autor/a als nou festivals atorgants del premi per promocionar i divulgar la seva obra. Les bases completes del premi es publicaran després de l’estiu.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.