Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Oberta la convocatòria per participar a EN RESiDÈNCiA 2020-2021

Aquesta 12a edició amplia a 24 el nombre de centres d’educació secundària que podran acollir residències de creació contemporània

Des d’avui, 29 de maig, fins al 16 de juny (ambdós inclosos), els instituts públics de Barcelona interessats en participar a la 12a edició d’EN RESiDÈNCIA per al curs 2020-2021 podran presentar les seves propostes. Les bases de la convocatòria s’han simplificat per afavorir l’adaptació del programa al nou context dels centres educatius per al proper curs. Amb aquesta nova edició s’ampliarà a 24 el nombre de centres d’educació secundària que acolliran residències aquest curs, i el nombre total de residències fetes en les 12 edicions serà de 146. 

Com en les anteriors edicions, el projecte haurà d’incloure  una carta de motivació, que faci explícit el sentit de la participació de cada institut a EN RESiDÈNCiA i el seu encaix en el projecte educatiu de centre.

12 anys EN RESiDÈNCiA

Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona és un programa desenvolupat per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) que posa en contacte la creació contemporània amb l’alumnat d’educació secundària obligatòria (ESO) a partir de la presència continuada de creadors i creadores en els centres educatius al llarg d’un curs. Els artistes realitzen processos de creació propis en un context no habitual, en el qual els adolescents són subjectes actius, i amb la participació activa dels docents. L’objectiu és connectar el sistema cultural i l’educatiu i contribuir a la igualtat d’oportunitats en l’àmbit de l’educació artística.

EN RESiDÈNCiA inclou creadors vinculats a tots els llenguatges i pràctiques artístiques, com les arts visuals i plàstiques, el disseny, la creació en arts escèniques (dramatúrgia, dansa, performance, circ), la creació literària, l’experimentació sonora i la creació musical. Es convida a treballar la creació contemporània des de qualsevol dels àmbits curriculars (tecnologia, visual i plàstica, educació física, música, ciències humanes i socials, llengües, matemàtiques, etc.) de forma transversal.

Des de la primera edició del programa l’any 2009, s’ha realitzat un total de 122 residències en 48 instituts públics de la ciutat de Barcelona, implicant a 160 docents, 150 artistes i 2.133 joves estudiants d’ESO.

 

Les presentacions públiques d’EN RESiDÈNCiA, del 5 al 19 de juny, mostraran el treball conjunt d’artistes, docents i alumnes de 21 instituts públics de la ciutat

Les obres i els processos de creació de l’onzena edició d’EN RESiDÈNCiA (setembre 2019-juny 2020) enllesteixen els darrers preparatius per a la seva presentació pública. Del 5 al 19 de juny, es podrà accedir a les 21 propostes de recerca i experimentació en tots els llenguatges de la creació artística contemporània, adaptades a la distància imposada per la COVID-19. Així, els processos de creació finalitzaran en un nou context, no previst, atorgant més protagonisme a la presentació en línia i als blogs com a diaris del procés de creació.

Les primeres 9 cites del calendari (del 5 a l’11 de juny)

DIVENDRES 5

11h_Fluffy disk
nyamnyam EN RESiDÈNCiA a l’Institut Barri Besòs
Disponible al blog https://blocsenresidencia.bcn.cat/barribesos1920/

DILLUNS 8

12h_Llegir la plaça / Leer la plaza
Clara Nubiola EN RESiDÈNCiA a l’Institut Salvador Espriu
Disponible al blog https://blocsenresidencia.bcn.cat/salvadorespriu1920/

16h_No és art si no té la potencialitat de ser un desastre
Magda Puig EN RESiDÈNCiA a l’Institut Joan Fuster
Disponible al blog https://blocsenresidencia.bcn.cat/joanfuster1920/

DIMARTS 9

11h_Aprender con Tacto
João Lima EN RESiDÈNCiA a l’Institut Bernat Metge
Disponible al blog https://blocsenresidencia.bcn.cat/bernatmetge1920/

16h_Cinc mil dies
Marc Artigau EN RESiDÈNCiA a L’Alzina
Espectacle en línia, disponible al blog https://blocsenresidencia.bcn.cat/alzina1920/
*Col·loqui en línia el 12 de juny a les 16h, també accessible des del blog

DIMECRES 10

17h_Ens havien dit que el cos era UN
Isabel Barios EN RESiDÈNCiA a l’Institut Jaume Balmes
Disponible al blog https://blocsenresidencia.bcn.cat/jaumebalmes1920/

18:30h_Tampoc és necessari sortir al vídeo
Elena Zanzu EN RESiDÈNCiA a l’Institut Menéndez y Pelayo
Disponible al blog https://blocsenresidencia.bcn.cat/menendezypelayo1920/

DIJOUS 11

12h_Hipperconnectatxs Zona F
Irma Marco EN RESIDÈNCIA a l’Institut Montjuïc
Disponible al blog https://blocsenresidencia.bcn.cat/montjuic1920/

18:30h_https://cultivadetrito.tumblr.com
Victor Ruiz Colomer EN RESiDÈNCiA a l’Institut Lluís Domènech i Montaner
Disponible al blog https://blocsenresidencia.bcn.cat/domenechimontaner1920/

L’agenda de presentacions segueix en construcció. Més informació sobre la segona setmana (del 12 al 19 de juny) de presentació  dels processos de creació i de les obres realitzades als instituts públics de Barcelona en el marc de l’onzena edició d’EN RESIDÈNCIA (setembre 2019-juny 2020) a la web d’EN RESiDÈNCiA.

 

Més informació i imatges aquí
https://eicub.net/share/service/publicSite?node=workspace://SpacesStore/06bb1b46-4afb-4e6b-bed6-64d133c146af

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.