Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Museus, arxius, sales d’exposicions municipals i 10 biblioteques de Barcelona reprenen l’activitat a partir del 2 de juny

Els museus i arxius municipals recuperen l’activitat amb nous horaris i amb una promoció del 50% de descompte sobre el preu de l’entrada
La xarxa de Biblioteques de Barcelona obrirà 10 equipaments amb serveis de retorn i reserva de documents
S’implementen noves mesures de seguretat per fer recorreguts segurs, l’ús de la mascareta serà obligatori i es recomana reservar visita amb cita prèvia
Les exposicions de la Capella, Virreina Centre de la Imatge i el Centre d’Art Contemporani es podran visitar a partir del 9 de juny


Els museus i arxius municipals tancats des del passat mes de març per causa de la crisi sanitària, obriran al públic a partir del proper dimarts 2 de juny, mentre que les sales d’exposicions ho faran a partir del 9 de juny. Després d’unes setmanes de treball de condicionament dels espais, per adaptar-los a les directrius establertes per les autoritats sanitàries, els espais reobren de nou permetent una experiència satisfactòria, i al mateix temps garantint la seguretat del visitant com la del personal que hi treballa.

Pel que fa als museus i arxius a partir del proper dimarts 2 de juny reprendran l’activitat  els següents equipaments amb visites amb control d’aforament a 1/3 de la capacitat habitual de l’espai:

  • Born Centre de Cultura i Memòria
  • Muhba  Plaça del Rei  i la Via Sepulcral de la plaça Vil.la de Madrid
  • Museu del Disseny (obrirà la sala d’exposicions de la 1a planta dedicada al disseny industrial)
  • Museu Etnològic i de Cultures del Món; seus de Montjuïc i Carrer Montcada,
  • Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
  • Museu Frederic Marès
  • Castell de Montjuïc
  • Arxiu Fotogràfic (sala d’exposicions)

El Museu de la Música obrirà portes el proper dimarts 9 de juny coincidint  amb la resta de serveis de l’Auditori.

El Museu de Ciències Naturals i el Jardí Botànic hauran d’esperar a què s’implementi la 2a fase del procés de desescalada, atesa la seva condició de museus de ciències i tecnologia.

Obren 10 biblioteques per donar serveis de retorn i reserva de documents

A partir del dimarts 2 de juny, 10 biblioteques de la ciutat reobren de nou, un cop finalitzades les tasques de condicionament per garantir les mesures de seguretat a usuaris i treballadors. A partir d’aquesta data, la resta d’equipaments de la xarxa s’incorporarà gradualment al servei.

  • Ciutat Vella: Biblioteca Sant Pau-Santa Creu
  • Eixample: Biblioteca Joan Miró
  • Eixample: Biblioteca Sagrada Família – J.M. Ainaud de Lasarte
  • Sants-Montjuïc: Biblioteca Vapor Vell
  • Les Corts: Biblioteca Montserrat Abelló
  • Gràcia: Biblioteca Jaume Fuster
  • Horta-Guinardó: Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda
  • Nou Barris: Biblioteca Nou Barris
  • Sant Andreu: Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra
  • Sant Martí: Biblioteca Poblenou-Manuel Arranz

Els usuaris encara no podran accedir a l’interior de l’equipament però sí s’admetrà el retorn de documents a les bústies exteriors i es podrà reservar documents i demanar cita prèvia per anar-los a recollir. Les cites es començaran a donar a partir del dimecres 3 de juny, i es podran demanar a través d’un formulari web i també per telèfon. També a partir de dimecres s’ha previst a l’exterior de l’edifici personal que informarà als usuaris de les condicions d’accés per a la recollida de documents reservats en préstec.

Totes les  biblioteques tindran el mateix horari d’obertura: tardes  de dilluns a dimecres de 14.30 h a 19.30 h i matins de dijous a dissabte de 9.30 h a 14.00 h

Només es podran fer reserves de documents de les biblioteques que estiguin obertes i no s’oferirà el servei de préstec interbibliotecari. El servei de recollida de documents reservats s’oferirà en espais habilitats per a aquesta finalitat i no es podrà accedir a cap altre espai de la biblioteca, caldrà portar mascareta i guardar les distàncies de seguretat.

Per evitar desplaçaments innecessaris cal recordar que s’han prorrogat els terminis de devolució dels préstecs anteriors al tancament fins al 31 de juliol. Així mateix, els usuaris poden accedir al servei de préstec de continguts digitals a través de l’eBiblio i d’una variada oferta d’activitats en línia i clubs de lectura virtuals.

Virreina Centre de la Imatge, Capella i CAC obriran el 9 de juny

Tant La Capella com La Virreina Centre de la Imatge retornen en l’horari habitual. La Capella reprendrà l’exposició Faula rodona. Sols i embogits; entre la precisió total i una cançó de Sau, de Pere Llobera. La Virreina mostrarà les quatre exposicions que no va arribar a inaugurar el divendres 13 de març, coincidint amb l’inici del confinament: Sisters!, de Barbara Hammer; El tercer estat, de Daniel G. Andújar; Sobre la fotografia, de Susan Sontag, i El bar de la senyora Olvido, de Rafel Bernis.

Quant al Centre d’Art Contemporani, les visites a les exposicions es faran de forma lliure i individual, a través d’un recorregut degudament indicat a l’entrada. Els horaris del Centre d’Art queden modificats de manera temporal. L’obertura es concentra a horari de tarda de dimarts a divendres, de 16 a 21h. La resta es manté igual: dissabtes de 12 a 20h, i diumenges i festius d’11 a 15h. L’aforament màxim permès a cada sala serà de 16 persones i s’anul·len les visites guiades del cap de setmana. Les exposicions actuals, Succeeix cada dia i La biblioteca infinita, s’amplien fins a l’11 d’octubre i les activitats programades es reprogramen per a més endavant. Pel que fa a Succeeix cada dia, queden inhabilitades dues obres en vídeo (Artificial i Traduçoes do original) que es podran veure a la pàgina web del Centre d’Art. En relació a La biblioteca infinita,  es descarta la visita a l’obra-esdeveniment de la planta 3a, ja que comportava una interacció amb el visitant i no es podrien respectar les mesures de prevenció de l’actual situació. Els respectius fulls de sala i el diari Grans Esperances, creat per a la inauguració, estaran a disposició al web del Centre

Nous horaris i descomptes del 50% en preu de l’entrada  fins a al 30 de juny

Fins al 30 de juny, l’accés als museus tindrà un descompte d’un 50% en el preu habitual de l’entrada, per tal de dinamitzar la tornada als espais expositius, i nous horaris per facilitar el retorn de la ciutadania als equipaments culturals de la xarxa municipal.

El nou horari de visites comprendrà la franja horària entre 15 i 21 hores. Els caps de setmana l’horari habitual serà de 10 a 19 hores els dissabtes i de 10 a 20 hores els diumenges.

Per l’excepcionalitat del moment es recomana consultar la web de cada museu per reduir  possibles incidències que puguin afectar els horaris en el decurs de les fases de la desescalada. Així mateix , malgrat que es podrà accedir als museus de manera lliure, sempre que l’aforament ho permeti, es recomana accedir a l’espai havent realitzat reserva prèvia.

Espais segurs

Amb l’objectiu de garantir la seguretat del visitant, així com la del personal que hi treballa, s’ha implementat a tota  la xarxa d’equipaments culturals municipals les següents mesures de seguretat:

  • Visita amb control d’aforament:  1/3 de la capacitat habitual de l’espai
  • Increment dels torns de neteja i desinfecció.
  • Per raons de seguretat i de circulació, alguns espais dels museus no podran ser visitats, cada museu disposarà d’informació detallada en les seve pàgines web corresponents.
  • L´ús de la mascareta serà obligatori i no serà permès tocar les vitrines. Caldrà mantenir la distància de seguretat entre les persones.
  • No es realitzaran activitats de grup ni altres activitats culturals.
  • S’han retirat recursos interactius, pantalles d’autoconsulta, fulletons i fulls de consulta de les sales.
  • S’han instal·lat materials de protecció com mampares, senyalització de distàncies de seguretat en les cues i els mostradors d’atenció al públic.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.