Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona s’integra a ‘CIUDAD(ES) CULTURA’, xarxa intercontinental de continguts digitals que aplega Buenos Aires, Mèxic i Bogotà

L’Ajuntament engega aquest projecte de col·laboració amb les ciutats de Llatinoamèrica per ampliar horitzons, públics i coneixements

La iniciativa es materialitzarà a través d‘una pàgina web dins de Barcelona Cultura on es lincaran els materials compartits per cada ciutat

 

Bogotà, Buenos Aires, Mèxic i Barcelona inicien el projecte de col·laboració CIUDAD(ES) CULTURA a través del qual s’intercanviaran continguts digitals, amb la finalitat de fer de l’activitat artística i cultural un ampli pont de solidaritat i integració. A través d’aquesta plataforma es compartiran en línia continguts culturals d’una gran diversitat, posant-los a plena disposició de la ciutadania, no només en l’actual situació de confinament generalitzat, sinó també en un futur, ja que aquesta plataforma neix amb la voluntat d’establir una aliança perdurable entre les ciutats.

Amb un vídeo conjunt, els diferents responsables de cultura de cada consistori donen la benvinguda a la plataforma, posant en valor la cultura com a instrument per crear ponts entre la ciutadania i les societats, l’agermanament cultural entre ciutats iberoamericanes a través de la xarxa i la suma d’aliances per reforçar la comunitat cultural global, tot caminant cap a un futur on la cultura esdevingui una eina per al benestar i la cohesió social. Participen Nicolas Montero, secretario de Cultura, Recreación y Deporte de Bogotá; Enrique Avogadro, ministro de Cultura de la Ciudad de Buenos Aires; José Alfonso Suárez Del Real, secretario de Cultura de la CDMX, i Joan Subirats, tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de Barcelona.

 

Aliança entre ciutats

La capital argentina, Buenos Aires, va crear el passat mes de març una plataforma en línia anomenada Cultura en Casa. Posteriorment, va convidar a compartir continguts la capital mexicana que, en aquest cas, va crear l’espai Capital Cultural en Casa. S’hi pot trobar teatre, cinema, música, dansa, visites i exposicions virtuals, jocs i desafiaments, cursos i tallers, però també propostes especialment pensades per als infants, entre moltes altres propostes.

Ara, dues grans ciutats més, Bogotà i Barcelona, s’hi sumen i amplien aquesta xarxa intercontinental de cultura amb majúscules. La capital catalana, Buenos Aires, Ciutat de Mèxic i Bogotà suposen, en conjunt, al voltant de vint milions d’habitants i amb un gran potencial creatiu i una rica oferta cultural.

CIUDAD(ES) CULTURA, amplia horitzons, públics i coneixements. Aquesta plataforma facilita l’accés a la cultura més diversa i rica a tots els públics, incentiva la seva participació, estimula la creació i permet viure i sentir experiències enriquidores absolutament necessàries en aquests difícils moments.

 

Descarregar vídeo aquí

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.