Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La Virreina Centre de la Imatge presenta el curs en línia ‘Espectres del Fet Urbà’

Nancy Garín i Antoine Silvestre conduiran aquest curs entre el 27 de maig i el 29 de juliol del 2020

 

El proper dimecres, 27 de maig, a les 18 h, La Virreina Centre de la Imatge enceta un curs per repensar críticament l’anàlisi dels discursos hegemònics sobre la ciutat i del pensament urbà crític. Serà a través de la plataforma Zoom (ID: 847 2825 2651 https://bit.ly/zoom-espectres-del-fet-urba), anirà a càrrec de Nancy Garin i Antoine Silvestre i comptarà amb la participació de l’artista visual holandès, Jonas Staal.

Durant sis sessions es proposaran fonaments d’anàlisi del fet urbà com a aliat privilegiat dels processos predadors del capitalisme i del neoliberalisme, i com a lloc i objecte de lluita social. Es reflexionarà sobre les possibles relacions entre desenvolupament econòmic, urbanització, colonialitat i cultura avui, en el marc del desenvolupament de l’anomenat «sistema-món» modern. En el context actual es plantejarà una sessió final a mode de reflexió urgent sobre la urbanitat en temps de la covid 19.

Sessions:

 

Nancy Garín (Xile, 1972) és periodista, investigadora en art i curadora independent vinculada al pensament crític, noves pedagogies, arxiu, memòria i decolonialisme. Ha estat membre del Grupo de Artistas Etcétera i La Internacional Errorista, així com del grup de recerca Península. Procesos coloniales y prácticas artísticas y curatoriales. Forma part de les plataformes de recerca i producció Equip re i Espectros de lo Urbano.

Antoine Silvestre (França, 1984) és arquitecte i filòsof. Diplomat en Arquitectura per l’Escola Nacional Superior d’Arquitectura d’Estrasburg el 2007, va treballar com a arquitecte autònom fins al 2013. Desenvolupa investigacions sobre les relacions entre ciutat, capitalisme i urbanisme en el marc heretat del sistema-món europeu i de les democràcies liberals modernes. La seva activitat es completa amb dissenys arquitecturals, escenogràfics i de plataformes web, així com amb la conducció de tallers pedagògics i la publicació d’assaigs crítics.

Jonas Staal (Holanda, 1981) és un artista visual el treball del qual tracta de la relació entre l’art, la propaganda i la democràcia. És el fundador de l’organització artística i política New World Summit (2012-actualitat) i de la campanya «New Unions» (2016-actualitat). Amb BAK, basis voor actuele kunst (Utrecht), ha cofundat la New World Academy (Acadèmia del Nou Món, 2013-16) i juntament amb Florian Malzacher actualment dirigeix l’utòpic campament d’entrenament Training for the Future (Entrenament per al futur, 2018-actualitat). Entre els seus projectes expositius recents hi ha Art of the Stateless State (Art de l’Estat sense Estat, Moderna Galerija, Ljubljana, 2015), After Europe (Després d’Europa, State of Concept, Atenes, 2016), The Scottish-European Parliament (El Parlament escocès-europeu, CCA, Glasgow, 2018) i Museum as Parliament (Museu com a Parlament, amb la Federació Democràtica del Nord de Síria, Van Abbemuseum, Eindhoven, 2018-actualitat). Els seus projectes s’han exposat àmpliament a llocs com ara l’Stedelijk Museum d’Amsterdam i el Moderna Museet d’Estocolm, així com a la 7a Biennal de Berlín (2012), la 31a Biennal de São Paulo (2014), la Triennal d’Arquitectura d’Oslo (2016) i la Biennal de Varsòvia (2019). La seva publicació més recent és Propaganda Art in the 21st Century (The MIT Press, 2019).

Imatges per premsa aquí
Més informació aquí

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.