Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Els Museus i Arxius municipals i les Biblioteques de Barcelona obriran properament al públic a l’espera d’ultimar les tasques de condicionament dels espais
  • Els equipaments s’aniran posant en funcionament en la mesura que es pugui garantir la seguretat del personal i de la ciutadania

 

La xarxa de Museus i Arxius municipals i Biblioteques de Barcelona, tancats des del passat mes de març per causa de la crisi sanitària, no obriran al públic demà dilluns 18 de maig i preparen la seva reobertura i recuperació progressiva al llarg de les properes setmanes. Aquesta obertura, en tot cas, estarà condicionada per la necessitat de garantir la prestació dels serveis de manera segura per a la ciutadania i per a les persones que hi treballen.

Els equips dels Museus i Arxius municipals estan implementant ja els plans de restabliment de serveis personalitzats per a cadascun dels equipaments. D’entrada s’intentarà promoure una apertura majoritàriament simultània, en la mesura que cada espai estigui preparat per fer-ho. La prioritat en la manera de gestionar aquest retorn ha estat la de complir amb les directrius establertes per les autoritats sanitàries i reobrir permetent una experiència satisfactòria al visitant i, al mateix temps, garantint la seva seguretat i la del personal que hi treballa.

Pel que fa a les Biblioteques de Barcelona  ja han començat les tasques previstes en una fase inicial de preparació de les instal·lacions i adaptació dels serveis. Durant un període d’entre dues i tres setmanes les biblioteques romandran tancades i es faran actuacions de neteja i desinfecció dels edificis, adopció de mesures de protecció dels treballadors i usuaris, senyalització dels espais i adequació dels serveis. En una fase posterior, malgrat estar la biblioteca oberta, encara no es permetrà l’accés lliure del públic a les instal·lacions, però s’oferirà el servei de préstec amb cita prèvia. Després gradualment s’anirà obrint els espais  fins a la  recuperació total dels serveis i retorn a la normalitat.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.