Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona Districte Cultural reprèn la seva activitat amb una programació digital
  • El circuit de cultura de proximitat impulsat per l’ICUB enceta un programa de tallers artístics en línia protagonitzats pels artistes que han hagut d’ajornar les seves actuacions i que es reprogramaran més endavant
  • La programació estarà conformada per classes de dansa, malabars i acrobàcies, píndoles musicals i xerrades

 

El circuit de Cultura de proximitat Barcelona Districte Cultural rependrà les seves activitats amb un nou format a partir del 16 d’abril. Aquesta represa, evidentment, es farà des del confinament tant dels artistes com dels espectadors, raó per la qual s’ha previst una programació digital que es difondrà des de les xarxes del circuit de cultura de proximitat.

Els protagonistes d’aquesta programació en línia seran els artistes que han hagut d’ajornar les actuacions que tenien previstes en aquest setè circuit i que ja s’han començat a reprogramar més endavant. En col·laboració amb ells s’ha planificat un seguit d’activitats seguint la línia de les sessions complementàries que el Barcelona Districte Cultural ofereix habitualment en paral·lel a les seves funcions de teatre, dansa i circ, als seus concerts i a les seves sessions d’audiovisuals.

Entre les primeres activitats programades destaquen els tallers de Jose Manuel Álvarez, ballaor flamenc que es presentava als escenaris del Barcelona Districte Cultural amb Movimiento colateral, qui oferirà una classe per aprendre a ballar la rumba; i de Laia Santanach, ballarina i coreògrafa que havia de presentar el seu espectacle Àer, que explicarà la dansa del contrapàs, una dansa que ella desconstrueix en el seu espectacle. Aquests dos muntatges del Barcelona Districte Cultural estaven també inclosos en el programa de Dansa. Quinzena metropolitana.

També s’està treballant amb Adrià Olay, dramaturg i director de la peça que s’havia de presentar en el circuit, El mal morir, de la companyia Fil vermell, en un taller sobre el dol, un tema que ells aborden en el seu espectacle i que malauradament està molt present en el dia a dia durant l’actual crisi sanitària. Altres propostes arribaran de la mà de la resta de companyies presents en aquesta edició com són Circ Vermut (que oferien Ni cap ni peus), The Feliuettes (que presentaven Akelarre), Mireia Miracle (que presentava Rojo), Impro Barcelona (present amb Assessinat al club) i Anna Colom, que amb la seva banda presenta els temes de Cayana.

Aquests tallers, que començaran el dijous 16 d’abril amb el del ballaor flamenc Jose Manuel Álvarez, s’integraran a les xarxes del Barcelona Districte Cultural amb salutacions i petites càpsules artístiques també protagonitzades pels artistes de la setena edició d’aquest circuit que habitualment es desenvolupa en 21 escenaris (principalment de centres cívics) dels 10 districtes de la ciutat. D’igual manera, i seguint amb la voluntat de fer una oferta inclusiva, també s’emetran petites càpsules amb vocabulari bàsic per aprendre la llengua de signes en català, que s’estan desenvolupant per aquest fi.

La voluntat del Barcelona Districte Cultural és reprogramar les actuacions ajornades de les companyies del setè circuit un cop les circumstàncies ho permetin i en la mesura en què sigui possible. Mentrestant, aquests tallers en línea permetran als artistes avançar una part de l’activitat que s’ha hagut d’ajornar per la crisi sanitària

Barcelona Districte Cultural és un circuit estable i gratuït d’espectacles professionals i un programa de creació de projectes artístics comunitaris, impulsat per l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, El Barcelona Districte Cultural busca tant apropar la cultura als ciutadans com els ciutadans a la cultura, amb el propòsit de convertir-los en agents culturals actius. Actualment en formen part més de 20 equipaments repartits pels 10 districtes de la ciutat.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.