Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Els ajuntaments de la Quinzena de la Dansa Metropolitana es comprometen a reprogramar el màxim d’espectacles arran de l’anul·lació del festival
En el cas de la ciutat de Barcelona es cancel·la la inauguració de la quinzena prevista per a aquest dissabte 14 de març a La Barceloneta i la totalitat dels espectacles de sala previstos en el programa.
La Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona asseguren el suport econòmic per a  la celebració de les properes tres edicions del festival.

Davant la situació generada pel COVID-19 i en el marc de la reunió mantinguda avui entre els representants municipals de cultura dels ajuntaments i administracions metropolitanes, s’ha decidit ajornar totes les activitats a l’aire lliure programades en el marc de la Quinzena de la Dansa Metropolitana per al proper estiu. Pel que fa als espectacles de sala, a partir de dilluns 16 de març resten suspesos la totalitat dels espectacles previstos.

Aquest cap de setmana i atenent a les indicacions de l’Agència de Salut Pública, respecte dels actes de menys de 1000 persones, cada municipi aplicarà la directriu que marqui l’administració local competent. És a dir, que alguns espectacles de sala podrien mantenir-se aplicant la mesura d’un terç de l’aforament.

En el cas concret de Barcelona, s’anul·la l’acte inaugural previst aquest dissabte al Parc de la Barceloneta a càrrec de diferents companyies, així com la totalitat d’espectacles de sala previstos.

El compromís conjunt adquirit és el de no perdre l’esperit del programa enguany i intentar trobar una data adequada on tots els municipis puguin recuperar produccions del Dansa Metropolitana de manera conjunta i així garantir el suport al teixit artístic local, molt afectat per la crisi sanitària. La setmana que ve es crearà una comissió de treball amb l’objectiu de trobar aquesta alternativa que permeti no perdre part de la programació d’aquesta edició. En aquest sentit el tinent d’Alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats,  ha assegurat que “el fet de reprogramar les produccions més endavant és un gest fonamental de suport a un sector com el de la Dansa, ja prou fràgil, que requereix ser cuidat”.

La Quinzena de la Dansa Metropolitana garanteix la seva continuïtat fins el 2023

L’acord subscrit ha estat possible gràcies al compromís de les administracions locals, la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona que s’ha traduït en un augment de dotació pressupostària que consolida la formula assegurant la qualitat de la programació i el seu creixement en futures edicions.

Joan Subirats, ha posat en valor  que “el projecte Dansa Metropolitana és l’únic projecte cultural treballat en xarxa capaç de desdibuixar límits territorials i oferir una programació de molta qualitat a tota l’Àrea Metropolitana” També ha assegurat que  “l’increment pressupostari pactat servirà per consolidar el projecte, augmentar el número de coproduccions i alhora sumar més municipis de cara a properes edicions”. 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.