- Premsa Institut de Cultura de Barcelona – ICUB - https://premsaicub.bcn.cat -

Mesures en l’àmbit cultural arran de l’activació en fase d’alerta del Pla Específic Municipal per a Risc Sanitari a Barcelona

Davant de la situació generada pel COVID-19, el Govern municipal ha anunciat aquest migdia un conjunt de mesures, que s’han pres de manera coordinada amb el govern de l’Estat i amb la Generalitat de Catalunya, que seran vigents inicialment durant els propers 15 dies, des de demà dijous 12 fins al proper divendres 27 de març. En l’àmbit cultural, les mesures s’executaran seguint els següents criteris d’actuació, que tindran aplicació en tota la xarxa d’equipaments culturals municipals i en aquells consorcis vinculats a l’Ajuntament, on és la institució majoritària, així com en aquelles activitats que es realitzen a la via pública.

ACTIVITATS

Com a norma general, tots els actes de més de 1.000 persones, tant en espais tancats com a la via pública, queden anul·lats. Els actes de menys de 1.000 persones en espais tancats (com ara teatres, cinemes o auditoris) es mantenen, sempre i quan compleixin l’aforament d’un terç marcat per les indicacions de l’Agència de Salut Pública.

Pel que respecta als actes que tinguin lloc en l’espai públic dins de la Quinzena de la Dansa Metropolitana, que té previst començar la seva activitat el proper dissabte 14 de març, les administracions implicades analitzaran demà dijous les possibles afectacions en el marc de la reunió que mantindran al Centre Cívic Barceloneta. La decisió que es prengui serà consensuada i comunicada en l’atenció a mitjans posterior, convocada a les 13 hores.

MUSEUS I SALES D’EXPOSICIONS

Els equipaments museístics i sales d’exposicions de la ciutat mantindran la seva activitat habitual, complint l’aforament d’un terç indicat per l’Agència de Salut Pública. Les activitats pedagògiques adreçades a infants es mantenen, sempre i quan no es barregin grups classe. Dels tallers programats, tan sols s’anul·laran aquells en els quals hi hagi manipulació d’objectes.

EQUIPAMENTS DE CULTURA DE PROXIMITAT

Les Biblioteques, els Centres Cívics, i la resta d’equipaments de cultura de proximitat, romandran oberts amb la seva activitat de tallers i cursos habitual, a excepció dels tallers adreçats a la gent gran, que queden anul·lats. S’aplicarà la norma d’un terç de l’aforament per a sales tancades d’accés lliure d’ús compartit (aules multimèdia, sales d’exposicions, xerrades als auditoris, espectacles, etc).

Aquestes indicacions han estat realitzades en base a les instruccions Govern de la Generalitat i de l’Estat. Per tant, estan subjectes a les possibles modificacions que puguin marcar aquestes administracions en els propers dies.