Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Concedides les beques d’escriptura Montserrat Roig i les de dramatúrgia Carme Montoriol 2020

Aquesta setmana s’han conegut els noms dels 24 creadors i creadores literaris seleccionats en la 4a edició de la convocatòria de les beques Montserrat Roig i en la 2a convocatòria de les beques Carme Montoriol, concedides per l’Institut de Cultura de Barcelona, dins el marc del programa Barcelona Ciutat de la Literatura Unesco.

 

Beques Montserrat Roig

Nascudes amb l’objectiu de pal·liar la falta d’ajuts directes als creadors literaris recolzant projectes literaris que tinguin relació amb la ciutat de Barcelona, impulsar textos que projectin la imatge literària de la ciutat al món i homenatjar l’escriptora i periodista barcelonina, les beques Montserrat Roig han arribat enguany a la seva 4a edició i compten amb una dotació de 60.000€.

Els autors i autores becats en aquesta ocasió, que treballaran en un dels espais singulars de la ciutat, han estat Eva Comas, Gabi Martínez, Héctor Jiménez, Laura Rosich, Mª Àngels Cabré, Maximiliano Rodríguez, Olalla Castro, Ricard Ruiz, Sergi Pons, Marta Marín-Dòmine, Rubén Martín, Cynthia Burgueño, Elm Puig, Devi de Marco, Xavier Margenat, Lara Serodio, Ginés Cutillas, Florencia del Campo, Ferran Riera i Mariana Orantes.

En aquesta edició, s’han presentat un total de 97 projectes (50 dones i 47 homes), la mitjana d’edat dels quals ha estat de 44 anys. Dels 20 becats 10 són dones i 10 són homes. Pel que fa a la llengua dels projectes guanyadors, 10 ho seran en llengua catalana i 10 en llengua castellana.

MUHBA Vil·la Joana Casa Verdaguer de la Literatura, Museu Picasso, Biblioteca de Catalunya, Reial Acadèmia de Bones Lletres, Arxiu Històric de Barcelona, Castell de Montjuïc, Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, Fundació Joan Miró, Biblioteca de Nou Barris i Biblioteca Francesca Bonnemaison són els equipaments singulars de la ciutat on els guanyadors i guanyadores desenvoluparan els seus projectes.

 

Beques Carme Montoriol

És la segona edició de les beques Carme Montoriol, uns ajuts que volen donar suport de manera específica als dramaturgs i dramaturgues, amb un import total de 12.000€. En aquest cas, han estat un total de 4 les beques que s’ han concedit a Jordi Casado, Eugènia Manzanares, Sílvia Navarro i Jan Vilanova.

Tots ells desenvoluparan el seu treball en espais singulars de la ciutat vinculats a la creació escènica: Escenari Joan Brossa, la Nau Ivanow, la Sala Beckett i el Teatre Tantarantana, 4 equipaments teatrals de la xarxa de Fàbriques de Creació.

En aquest cas, el total de projectes presentats ha estat de 35 (12 dones i 23 homes) i la mitjana d’edat dels aspirants ha estat de 35,60 anys. Dels 4 becats, 2 són dones i 2 homes. Els 4 projectes seleccionats són en català.

 

La selecció dels guanyadors i guanyadores d’ambdues beques s’ha fet a través d’una convocatòria oberta amb un comitè de selecció format per Víctor García Tur (escriptor), Mireia Perelló (llibretera) i Patricia Escalona (editora) –per a les beques Montserrat Roig-, i per Toni Casares (Sala Beckett), Ferran Murillo (Tantarantana), Marc Chornet (Escenari Joan Brossa), Ester Nadal (Nau Ivanow) i Mercè Sàrrias –en el cas de les beques Carme Montoriol.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.