Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Pere Llobera exposa a La Capella una oda al pensament excèntric

El proper dimarts 10 de març, a les 19 h, s’inaugura l’exposició de Pere Llobera Faula rodona. Sols i embogits; entre la precisió total i una cançó de Sau, que es podrà veure a La Capella fins al 31 de maig del 2020.

El projecte, tutoritzat per Mireia Sellarès en el marc de Barcelona Producció 2019-2020, és una exposició individual centrada en la pintura i les seves possibilitats d’expansió, tant físiques com mentals, que busca refugi en la faula i la meravella per l’avís que ens llançava Kertész: «L’home ha estat metafísicament abandonat; aquest és ara el seu estat d’ànim, i és un estat perillós».

A mig camí entre una pintura figurativa de caire narratiu i una anàlisi conceptual i autoreferencial sobre la condició mateixa del pintor, Faula rodona compacta tot el cos de pensament de Pere Llobera. Un pensament que avança com si es tractés d’una teranyina enganxifosa on l’artista adhereix tant el que busca com el que s’hi estavella per accident: pintures, fotografies, accions, vídeos documentals, objectes diversos i obres heterogènies, pròpies i alienes, velles i noves. Una oda al pensament excèntric per fugir de la nostra blana realitat.

 

Pere Llobera (Barcelona, 1970) combina la seva pràctica artística pictòrica figurativa i conceptual amb el comissariat d’exposicions o altres formes de col·laboració artística. La seva formació heterogènia va des d’una llicenciatura en Belles Arts inacabada a la Universitat de Barcelona i estudis d’Història i Estètica de la Cinematografia a Valladolid durant els anys noranta fins a una residència a la prestigiosa Rijksacademie van beeldende kunsten d’Amsterdam durant el 2006 i el 2007. Ha participat en nombroses exposicions col·lectives d’àmbit nacional i internacional. Entre les darreres mostres individuals, destaquen At the cabinets, al Voorlinden Museum de l’Haia (2019), o Acció, a la galeria Bombon Projects de Barcelona (2018). A Barcelona, ha col·laborat amb institucions com el MNAC (Espai educArt), la Fundació Miró (pràctiques do it yourself) o el CaixaForum (Entre l’aixella i el palmell de la mà). Actualment és comissari del cicle 2020-2021 de l’Espai 13 de la Fundació Miró.

 

Més informació i imatge

 

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.